Сторінки

понеділок, 5 серпня 2019 р.

У ВОСКОБІЙНИКАХ ВІДБУЛОСЯ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ ПЕРЕХОДУ ДО ПЦУ

У Воскобійницькому Свято-Іллінському храмі пройшло перше храмове свято після переходу до Православної Української Церкви.


7 квітня цього року релігійна громада Воскобійників перейшла із православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Таким чином, ставши другою релігійною громадою, яка перейшла до ПЦУ, після громади Устивиці Великобагачанського району. Документи ще однієї – села Мушти Решетилівського району – нині на розгляді.

Перше храмове свято після переходу до Православної церкви України у Свято-Іллінському храмі влаштували 2 серпня. Тут відбулася святкова літургія та хресна хода. Літургію провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Владика Федір привітав релігійну громаду та всіх присутніх із храмовим святом та подякував за розбудову єдиної української Православної Церкви. З нагоди храмового свята громаді подарували ікону преподобного Паїсія Величковського.



Настоятель храму Павло Якименко говорить: "Змінилася молитва. Ми молимося не за невідому "власть", а за Богом збережену Україну нашу. Дуже багато прихожан, які приїжджають. Місцевих багатенько. Їх тут і не було багато. Але зараз підтягуються люди. Парафія перейшла до Помісної церкви України. Вона молиться за свій народ, за своїх солдатів, молиться за свою Україну. І дійсно, я навіть бачу, коли люди приїжджають із сусідніх сіл через те, що у нас  Православна церква України".

Після літургії відбулася хресна хода. Потім прихожан освятили водою.


Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар