четвер, 19 березня 2020 р.

КАРАНТИН У ШИШАКАХ: СИТУАЦІЯ СПОКІЙНА

На території Шишацької громади до 3 квітня діятиме карантин. 


17 березня в Шишацькій селищній раді відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Участь у роботі засідання взяли голова селищної ради Олександр Тутка та представники виконкому, голова райради Владислав Сафонов, голова райдержадміністрації Сергій Скороход, головний лікар Шишацької ЦРЛ Маргарита Хорольська, заступник головного лікаря ЦПМСД Наталія Омеляненко, члени комісії з питань ТЕБ та НС. Розглядали питання готовності до запобігання пандемії - коронавірусу COVID-19.

На початку роботи комісії головний лікар Маргарита Хорольська повідомила про критичну ситуацію, що склалася з фінансуванням лікарні необхідними медикаментами для надання екстренної допомоги.

ЦРЛ знаходиться на балансі райради, але районний бюджет не має доостатньо коштів повністю фінансувати її потреби.

За підсумками виступів голів РДА та райради все ж вдалося досягти часткового компромісу, але члени комісії селищної ради готові закупити необхідні препарати лише за умови настання надзвичайної ситуації.


Відповідно, у межах громади до 3 квітня заборонені пасажирські перевезення, робота закладів харчування і обслуговування, крім продуктових магазинів, заправок, аптек, банків. Крім цього, старости мають вести моніторинг людей, які прибули з-за кордону. 




Немає коментарів:

Дописати коментар