вівторок, 31 січня 2023 р.

Актуальна інформація для пайовиків Агрофірми імені Довженка

"Агрофірма імені Довженка" підвищила земельну орендну плату для пайовиків та впроваджує надання грошової допомоги та соцвипалат для орендодавців.


2023 року керівництво агропромхолдингу "Астарта-Київ" переглянуло суми виплат орендної плати пайовикам та прийняло рішення - збільшити її на  2%. 

Наразі орендна плата у ТОВ "Агрофірма імені Довженка" становить 16% від нормативно-грошової оцінки землі. У січні підприємство вже розпочало виплату орендної плати своїм пайовикам, згідно з поданими заявами.

Розглядається можливість надання авансів до 4 років наперед у випадку складних життєвих обставин, за умови підписання додаткової угоди.
 
При пролонгації існуючих та підписанні нових договорів оренди - пайовикам передбачена мотиваційна виплата терміном на 7 років:  у сумі 5 000 грн за 1 га, терміном на 10 років - 7 000 грн за 1 га.

Також "Агрофірма  імені Довженка" надає соціальні виплати: 3 000 грн - на поховання, 2 000 грн - на народження дитини та 2 500 грн - на весілля. 

До закінчення воєнного стану агрофірма надаватиме допомогу на поховання пайовиків, або осіб, які є близькими родичами пайовика та загинули внаслідок бойових дій та збройної агресії рф в Україні – 10 000 грн.

Додатково, у бюджеті передбачена безповоротна фінансова допомога у розмірі до 2 000 грн для орендодавців підприємства.


Окрім цього, АФ Довженка продовжуватиме надавати послуги з обробітку городів до 0,5 га безкоштовно на 1 пай. Минулого року, зважаючи на погодні умови, не встигли зорати городи всім пайовикам, тому ця послуга буде надана навесні.

Також підприємство відшкодовує переоформлення спадщини земельного паю у розмірі 3 000 грн, за умови передачі його в оренду агрофірмі.

 
Для того, щоб замовити орендну плату чи послугу, довідку про доходи, дізнатися історію виплат, пайовики можуть скористатися розробленим чат-ботом. Його можна підключити онлайн у мобільному додатку Viber або ж звернутися до фахівців по роботі з пайовиками.

За темою:


2 коментарі:

  1. При чом тут нормативна грошова оцінка землі? Вони на гектарі заробляють 100 тисяч, а платять 7000. Не менше 20-двадцятки за гектар треба давать!!!

    ВідповістиВидалити
  2. А как орендну плату забрать?

    ВідповістиВидалити