вівторок, 29 серпня 2023 р.

У ЯРЕСЬКІВСЬКІЙ ШКОЛІ РЕМОНТУВАТИМУТЬ УКРИТТЯ ЗА 9,6 МЛН ГРИВЕНЬ

Сьогодні відбувся тендер щодо капітального ремонту укриття у Яреськівській загальноосвітній школі імені Ф.П. Борідька за 9,6 млн грн.


Департамент будівництва, містобудування і архітектури, ЖКГ та енергетики Полтавської ОДА (ОВА) оголосив тендерну закупівлю на капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційного укриття) опорного закладу "Яреськівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Ф.П. Борідька" Шишацької селищної ради.

Тендер був оголошений сьогодні. Цього ж дня оприлюднили його переможця - полтавське ТОВ "СТОП".

Підрядник має виконати ремонт укриття за 9 632 730 млн грн.


Відповідно з даними аналітичної системи YouControl, засновником і власником ТОВ "СТОП" є полтавка Ірина Анатоліївна Смірнова. Керівник підприємства - Сергій Олександрович Цирук.

У власності товариства перебуває лише один об'єкт нерухомості - це будівля у Полтаві на вулиці Пушкіна,29а. За інформацією з сайту Dom.ria ним є офісний центр з приміщеннями під офіси.


Із даних YouControl нам вдалося встановити, що 2018 року ТОВ "СТОП" фігурувало у кримінальному провадженні №42018000000001637 від 04.07.2018, яке здійснювало головне слідче управління Служби Безпеки України.

За матеріалами досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ, відомо, що заступник прокурора Полтавської області (голова тендерного комітету прокуратури) за попередньою змовою із прокурором Полтавської області та заступником прокурора, зловживаючи службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, порушуючи вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", уклали прямі договори без тендерних торгів із ТОВ "СТОП" та кількома іншими підприємствами про закупівлю товарно-матеріальних цінностей, товарів та послуг за бюджетні кошти, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Інформація про результати розслідування редакції "Шишаччини" не відома.

Відповідно до договору підряду, укладеному сьогодні, капітальний ремонт укриття в Яреськівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. Ф.П.Борідька має бути завершений до 31 жовтня 2023 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар