пʼятницю, 28 грудня 2018 р.

ХТО РОБИТИМЕ КАПРЕМОНТ ШИШАЦЬКОЇ ЦРЛ?

Ймовірним пеерможцем тендеру на капремонт Шишацької ЦРЛ може стати підприємство, яке вкрало 3,3 млн. грн. на реконструкції аеропорту "Полтава".


Оголошена вартість робіт складає 6 083 420 гривень.



У тедері брали участь три підприємства: полтавські ТОВ "БК Центр-буд" і ТОВ "Будбізнеспроект", а також дніпровське ТОВ "ЛІММ-БУД".

Завдяки аналітичній платформі "YouControl" ми проаналізували ці підприємства. 

Щодо останніх двох:

ТОВ "Будбізнеспроект" працює з лютого 2017 року. Минулого року отримали тендерних замовлень на 2 134 015 грн, цього року - 3 638 719 грн. Ремонтували будинки культури, школи, терцентри. Найбільше - у Полтавському і Оржицькому районах. 

ТОВ "ЛІММ-БУД" зареєстроване у червні 2016 року. У 2017 році заробили на тендерних закупівлях 1 333 974 грн, цього року - вже 20 825 282 грн. Нині будують три амбулаторії - у Глобинському, Машівському і Чутівському районах. 

По обох цих підприємствах порушень законодавства не зафіксовано.

А от у ТОВ "БК Центр-буд" зараз кримінальні проблеми. За інформацією аналітичної платформі "YouControl", вони фігурують у 23 рішеннях суду по кримінальних справах.

Скрін: Youcontrol

Зокрема, відповідно останньої Ухвали  Октябрського районного суду м. Полтави від 4.12.2018 року, відомо, що протягом 2017-2018 років службові особи ТОВ "Будівельна компанія "Центр-Буд", за попередньою змовою із службовими особами Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації та службовими особами інших розпорядників бюджетних коштів, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ "БК "Центр-Буд", вчинили зловживання під час проведення будівельних робіт на критично важливих об’єктах інфраструктури, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків бюджету в розмірі 3,3 млн. грн., тобто злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Скрін Ухвали: Youcontrol

Відомо, що керівником ТОВ "БК Центр-буд" є Сергій Володимирович Штрікуль. Підприємство зареєстроване у його ж квартирі за адресою: м. Полтава, вул. Грушевського, буд. 14, кв. 97. Засновник і кінцевий бенефіціар - Зоя Іванівна Шахбазова. 

Цікаво, що учасник тендеру ТОВ “ЛІММ-БУД” з’ясували, що  ТОВ "БК "Центр-буд" не у повному обсязі надали інформацію про відповідність встановленим кваліфікаційним критеріям - вимогам, визначеним Законом України "Про публічні закупівлі" і у відповідному застереженні рекомендували замовнику відхилити тендерну пропозицію ТОВ "БК "Центр-буд". Проте, замовник тендеру (Шишацька ЦРЛ) відхилив прохання.

Як пізніше повідомила головний лікар Шишацької ЦРЛ маргарита Хорольска, тендер відмінили.

Немає коментарів:

Дописати коментар