четвер, 3 березня 2022 р.

ПОМЕР ВИДАТНИЙ АГРАРІЙ УКРАЇНИ СЕМЕН АНТОНЕЦЬ

Сьогодні на 87 році життя зупинилося серце видатного українського аграрія, засновника ПП "Агроекологія" Семена Свиридоновича Антонця.


Семен Антонець був інноватором сільського господарства - вченим, який протягом більше 40 років успішно реалізовував унікальну систему органічного землеробства, в основі якої лежить природне відтворення родючості ґрунту і виробництво екологічно чистої аграрної продукції. Свої наукові розробки він успішно втілював у своєму господарстві "Агроекологія" на Шишаччині.

Семен Свиридонович Антонець був Героєм Соціалістичної Праці, Героєм України, володарем Ордена Князя Ярослава Мудрого, Заслуженим працівником сільського господарства України, лауреатом Міжнародної премії "Дружба", членом Української екологічної академії наук, Почесним професором Полтавського сільськогосподарського інституту, головою Громадської спілки "Полтавське товариство сільського господарства".

У колі людей, пов'язаних з аграрним виробництвом, а також у колі прихильників органічного землеробства, постать Семена Антонця має надзвичайно високе визнання та навіть культовий статус. Створене ним ПП "Агроекологія" визнається флагманом та трендмейкером для аграріїв всього світу, що впроваджують технології органічного землеробства та землезахисту. ПП "Агроекологію" відвідали аграрії 38 країн з 4-х континентів.

Французька кінорежисерка Колін Серро 2010 року зняла фільм "Локальні рішення глобального безладу" про окремі осередки органічного землеробства на різних континентах. Побувавши і зробивши зйомки в господарстві "Агрооекологія", Колін Серро зробила висновок, що це господарство - найкращий приклад, як треба боротися зі світовим безладом. Фільм з успіхом показали у різних країнах, у тому числі в Україні.

Семен Антонець -став Лауреатом Міжнародного Академічного рейтингу популярності "Золота фортуна" 2005 року, отримав Міжнародну нагороду "Лаври Слави" 2003 року і нагороду Європейської асамблеї бізнесу в англійському Оксфорді 2005 року.

Семен Антонець був відомий також своєю меценатською діяльністю. Завдяки його наполегливості та матеріальній допомозі 2003 році здійснений масштабний проект відродження дачі В. Г. Короленка у Хатках, яка стала одним з культурних і туристичних центрів Полтавщини. За сприяння та спонсорської допомоги Семена Антонця видано ряд книг, серед яких упорядковані та перекладені українською мовою листи та щоденники В. Г. Короленка. Завдяки Семену Антонцю у селах Михайлики та Ставкове за кошт ПП "Агроекологія" зведені храми.

Читайте також:


Немає коментарів:

Дописати коментар