неділю, 13 березня 2022 р.

ШИШАЧЧИНА ПРОВЕЛА В ОСТАННЮ ПУТЬ ГЕРОЯ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ РОМАНА РЯБКА

Шишаччина провела в останню путь капітана 3 рангу Віськово-Морських Сил України Романа Рябка, який загинув від зброї російського окупанта.


Сьогодні уся Шишаччина, але найперше – жителі Яреськівського старостинського округу попрощалися з Героєм, стоячи на колінах, виявляючи велику шану і скорботу, підтримуючи рідних, які зараз переживають велике горе.

Роман Рябко загинув у перший день війни, 24 лютого, від ракетного обстрілу російських загарбників. Йому було лише 33 роки.

Він служив у Збройних Силах країни начальником штабу, першим заступником командира військової частини, капітаном третього рангу. 

Роман народився у Карлівці, але дитинство і юність провів у Яреськах, звідки родом його коріння. Навчався у місцевій школі, потім - у Шишацькій гімназії.

З дитинства дуже марив морем. Мрія стала реальністю, коли 2005 року вступив на навчання до академії Військово-морських сил імені Нахімова. Після успішного навчання його призначили командиром військової частини у Севастополі. 

2011 року отримав звання старшого лейтенанта, 2014-го – капітан-лейтенанта, 2016-го – капітана третього рангу.

2014 року, не зрадивши військовій присязі, Роман вийшов з окупованого Криму. Служив у Одесі старшим помічником командира на кораблі Юрія Олефіренка, а з 2015 року – командиром судна морського сухо-вантажного транспорту "Горлівка".


Роман Рябко був неодноразовим учасником Параду Військово-морських Сил та Збройних Сил України в Києві з нагоди Дня Незалежності.

2021 року його призначили начальником штабу – першим заступником командира військової частини. Обороняв Маріуполь.

24 лютого, у перший день вторгнення російських окупантів в Україну, родина Рябко залишилася без найдорожчого – сина, брата, чоловіка, батька.  Мама, батько, сестри, дружина, двоє діток…

Уся громада висловлює найщиріші співчуття мамі, татові, сестрі, дружині, двоє діткам та всім рідним і близьким Романа Володимировича.

Також:
На Харківщині загинула Ярослава Кривоніс із Шишаччини

Немає коментарів:

Дописати коментар