четвер, 14 грудня 2017 р.

ДВІ СЕСІЇ ШИШАЦЬКОЇ РАЙРАДИ ВІДБУЛИСЯ У ГРУДНІ

1 і 14 грудня відбулися ХХІІ і ХХІІІ сесії Шишацької районної ради. Депутати розглянули чимало питань. Рішення про затвердження районного бюджету на 2018 рік ще не розглядали.


На ХХІІ сесії Шишацька районна рада визнала повноваження депутата Лідії Обревко від Козацької Української партії. Також Лідію Федорівну включили до складу постійної комісії райради з питань розвитку місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики, зв'язків з політичними партіями і об'єднаннями громадян. 

За ініціативи голови районної ради Владислава Сафонова, таємним голосуванням депутати позбавили повноважень заступника голови Шишацької районної ради Володимира Чмира. За - 15 депутатів, Проти - 4, Утрималися - 4.



Довгоочікуване для багатьох жителів Шишаччини рішення про Затвердження програми відшкодування частини кредитів, отриманих населенням на впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів на 2017 - 2018 роки депутати прийняли одноголосно. Нагадаємо, що Шишацький район досі залишався один з небагатьох у області, де відповідна програма не працювала.

До програми соціального захисту населення "Турбота" депутати внесли зміни, які передбачають одноразову щорічну грошову допомогу учасникам бойових дій в зоні АТО та членам їх сімей, у розмірі 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. За ініціативи депутатів Наталії Коротич і Віталія В'юна, учасники бойових дій, котрі, внаслідок проходження служби, отримали інвалідність, отримуватимуть допомогу в розмірі 100% від прожиткового мінімуму.

Питання про закриття інфекційного відділення Шишацької ЦРЛ у Яреськах, внаслідок реорганізації медичного закладу, після жвавого обговорення, депутати вирішили розглянути пізніше. Для більш детального вивчення ситуації, яка склалася, створили тимчасову робочу комісію, яка має підготувати висновки та рекомендації і подати їх на розгляд пленарної сесії районної ради.


Також, депутати затвердили План роботи Шишацької райради на І півріччя 2018 року. При обговоренні питання організаційно-масових заходів, депутат Віталій В'юн запропонував внести до переліку святкових дат відзначення 95-річчя створення Шишацького району 7 березня 2018 року. Рішення прийняли з даною поправкою.

З іншими рішеннями, прийнятими на ХХІІ сесії Шишацької районної ради, та результатами голосування, можна ознайомитися на веб-сайті райради.


14 грудня 2017 року відбулася ХХІІІ сесія Шишацької районної ради. 

Депутати встановили розмір батьківської плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах. Він складатиме, як і цього року, 40% від вартості харчування. 

Розмір вартості харчування, після обговорення питання, депутати вирішили збільшити. З ініціативи директора Жоржівської загальноосвітньої школи, депутата районної ради Сергія Цьови, і підтримки відділу освіти, молоді, спорту та культури РДА, вартість 3-разового харчування для однієї дитини встановили у розмірі: 24,20 грн. у яслах, і 40,50 грн. - у дитсадку, проти запропонованих, відповідно, 20,00 грн і 27,00 грн.

Також, рішенням райради, безкоштовне харчування передбачили для дітей, сукупний дохід батьків яких, не перевищує рівня прожиткового мінімуму, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, батьки яких мобілізовані до складу ЗСУ і перебувають в зоні АТО, або є учасниками бойових дій. 

Сім'ї, які мають трьох і більше дітей, сплачуватимуть 50% від розміру батьківської плати, тобто - 20% вартості харчування.

На харчування учнів 1-4 класів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2018 році в районному бюджеті планують передбачити 16 грн. на одного учня в день. Крім, учнів початкових класів, за кошти районної ради харчуватимуться діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних, або інклюзивних класах, діти, батьки яких є учасниками бойових дій, або мобілізовані і перебувають в зоні АТО. Крім того, безкоштовним харчуванням будуть забезпечені вихованці груп продовженого дня уже вказаних пільгових категорій.

Також, депутати районної ради призначили на посаду директора Ковалівської загальноосвітньої школи Ігоря Григоровича Діхтяренка. Трудовий контракт затвердили строком на 4 роки.

Враховуючи особисті заяви, зі списку присяжних Шишацького районного суду виключили Л.І. Макаренко і Л.В. Майбороду.

З усіма рішеннями, прийнятими на ХХІІІ сесії Шишацької райради, та результатами голосування, можна ознайомитися на веб-сайті Шишацької районної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар