пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

ШИШАЦЬКА ГІМНАЗІЯ СТАНЕ ОБЛАСНИМ НАУКОВИМ ЛІЦЕЄМ

Полтавська обласна рада на наступній сесії, 12 квітня, розгляне питання про реорганізацію Шишацької обласної гімназії-інтернат для обдарованих дітей у Шишацький обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів. 

Відповідний проект рішення обласної ради на сторінці у Facebook опублікував депутат Шишацької райради Віталій В'юн. У проекті рішення ідеться, що новостворений комунальний заклад "Шишацький обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради" буде правонаступником нинішнього навчального закладу - гімназії.


Станом на 1 січня 2018 року в Шишацькій обласній гімназії-інтернат для обдарованих дітей навчається 348 учнів. Освітній процес забезпечують 39 педагогів, з яких - 10 мають звання "Вчитель-методист" і 9 - "Старший учитель". 

Для навчально-виховної роботи у Шишацькій гімназії обладнані два кабінети інформатики. Інтерактивними комплексами обладнані кабінети математики, історії, хімії, біології, фізики, географії, української мови та літератури. Діє сучасний лінгафонний кабінет, географічний майданчик, 2 комплекти навчальної робототехніки "Lego Mindstorms Education EV3", 3 комплекси "Ейнштейн" та метеостанція "Davis".

Кадрове забезпечення і матеріально-технічна база освітнього закладу дозволяють реорганізувати його в науковий ліцей. Така ініціатива покращить залучення учнівської молоді до наукової, науково-дослідної і науково-технічної діяльності, надасть учням можливості для задоволення індивідуальних потреб, дослідно-експериментальної, конструкторської і винахідницької роботи. Крім того, навчальний процес, як і раніше, грунтуватиметься на шанобливому ставленні до традицій, звичаїв і цінностей Українського народу та інших народів і націй.

Нагадаємо, за результатами учнівського ЗНО, Шишацька обласна гімназія-інтернат зайняла 9 місце серед середніх навчальних закладів Полтавщини.

Читайте також: 

Немає коментарів:

Дописати коментар