середу, 23 серпня 2017 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ПРОЙШЛА ОБЛАСНА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

У Шишацькій обласній гімназії-інтернаті для обдарованих дітей відбулася обласна педагогічна конференція "Освіта Полтавщина на шляху впровадження нової української школи". Її учасники підбили підсумки минулого навчального року та обговорили реформи наступного.

У конференції участь взяли заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, голова Полтавської ОДА Валерій Головко та його заступник Олег Пругло, Директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко. А також працівники Департаменту, керівники обласних органів управління освітою, очільники навчальних закладів, завідуючі методкабінетів, вчителі. Вони підбили підсумки 2016-2017 навчального року та окреслили основні завдання на наступний.


Мета педагогічної конференції — ознайомлення усіх педпрацівників області із нововведеннями в галузі освіти. Їм пояснили, в чому полягають зміни та цілі, які ставлять перед собою освітянами. Наразі реформується і загальна початкова освіта. Крім цього, область готується до реалізації концепції державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа".

Перед освітянами Полтавщини сьогодні стає завдання побудувати сучасне освітнє середовище та забезпечити доступну та якісну освіту на Полтавщині як для учнів міської школи, так і сільської. Департамент освіти працює над оновленням технічних баз навчальних закладів, кабінетів, оснащенням stem-лабораторій, інтерактивними комплексами.


Методисти наповнюють навчальні програмами новим змістом. Більше уваги звертатимуть на здоров’я і безпеку учнів. У новій школі дітей навчатимуть фінансовій грамотності та громадянській відповідальності. Результати оцінюватимуться більшою кількістю тестувань.


Уже цієї осені на Полтавщині функціюватиме 21 опорна школа. А минулого року їх було лише 3. Область долучилася до пілотного проекту впровадження державного стандарту початкової освіти, - повідомляє ІВ "Полтавщина" з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА. 

Читайте також: 
У Шишацькій гімназії запроваджують дистанційне навчання

Немає коментарів:

Дописати коментар