четвер, 23 квітня 2020 р.

КАРАНТИН ПРОДОВЖИЛИ ДО 11 ТРАВНЯ

Сьогодні у Шишаках відбулася нарада постійної комісії ТЕБ та НС, під головуванням голови РДА Сергія Скорохода, щодо продовження карантинних заходів до 11 травня 2020 року. 


За інформацією голови райради Владислава Сафонова, на порядку денному комісія розглянула 3 питання:

1. Запобігання та протидія пожежам природних екосистем в районі.

За словами начальника Шишацького РС ГУ ДСНС Олександра Вільхового, на сьогодні у районі зафіксовано вже 17 пожеж, які спричинені виключно людським фактором. 

Тому сьогодні в РДА прийняли рішення заборонити розведення багать у лісових масивах і випалювання сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, лісосмугах, біля річок та вздовж доріг з квітня по листопад 2020 року.

Запланували також рейди для перевірок та контролю. За недотримання протипожежних заходів порушники нестимуть адміністративну відповідальність у вигляді сплати штрафів у розмірі від 1530 до 2040 грн.

2. Виконання карантинних обмежень на ринках району, в закладах торгівлі та створення мобільних груп для забезпечення перевірок дотримання карантинних вимог даними закладами. 

Продовольчі магазини, аптеки та АЗС продовжуватимуть працювати.

Комісія вирішила створити 2 мобільні групи, які будуть перевіряти та контролювати всі торгові точки району.

За ініціативи голови районної ради Владислава Сафонова, патрульні будуть щоденно доповідати результати своєї роботи на відеонарадах.

3. Запровадження додаткових обмежень у дні поминання померлих, перебування людей в церквах та на цвинтарях.

За рішенням Верховної Ради України, поминальний день офіційно перенесено на 6 червня 2020 року, а поминальні служби та відвідування цвинтарів на період карантинних заходів заборонені.

2 коментарі:

  1. Всі слова ВРУ пишуться з великої літери і здається ВРУ такого рішення не приймала тому що засідання буде сьогодні.

    ВідповістиВидалити