четвер, 29 вересня 2022 р.

Шишацький райсуд "покарав" колаборанта іспитовим строком

Шишацький районний суд в особі судді Наталії Вергун звільнив колаборанта від відбування покарання з іспитовом строком.

У зв'язку з бойовими діями на Сумщині на початку повномасштабної війни росії проти України, Шишацький районний суд розглядає справи Охтирського райсуду.

Нещодавно у Шишаках відбулося судове засіння, на якому суддя Наталія Вергун розглядала справу колаборанта із Сумщини.

Відповідно до матеріалів справи, уродженець та мешканець Охтирки Віктор Батюк публічно прославляв російську федерацію та її армію.

Після авіаційного обстрілу міста збройними силами російської федерації (на фото) 24 березня Батюк у присутності інших людей говорив, що земля, на якій вони проживають, належить росії.

Крім того, чоловік підтримував політику рф по відношенню до України, зокрема й військову агресію. Стверджував, що при окупації України рф наведе порядок, та намагався переконати у цьому інших.

Такі думки чоловік поширював з березня по червень 2022 року.

У судовому засіданні Батюк свою провину визнав, у вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.

15 вересня Шишацький райсуд в особі судді Вергун визнав його винним у виправданні війни за частиною 1 статті 436-2 ККУ, призначив чоловіку 2 роки ув’язнення, але від відбування покарання звільнив з іспитовим строком 2 роки.

Загалом, санкція даної статті передбачає можливе покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

    

Нагадаємо, внаслідок російської агресії, яку виправдовував даний злочинець, уже загинули сімнадцять захисників України, котрі народилися або проживали на Шишаччині. Десятки нині знаходяться у госпіталях поранені.

Будь-яке виправдання цієї війни та звільнення її пропагандистів від покарання - це, як мінімум, моральний злочин проти народу України.

Нагадаємо, суддя Шишацького райсуду Наталія Вергун призначена на посаду 28 вересня 2017 року указом Президента України Петра Порошенка. 

За темою:

5 коментарів:

  1. Ми повернемось з фронту і з суддями такими розберемся тоже.

    ВідповістиВидалити
  2. Щоб та вергунша насудила?? Це вам не мішок силосу вкрасти...

    ВідповістиВидалити
  3. Та Вергунша тупорила курка, дай Бог повернутися з фронту, то будуть з багатьох летіти шапки

    ВідповістиВидалити
  4. Навряд чи в даний час судді ризикують працювати проти закону та ще по колобаранству. Результат залежить здебільшого від якості поданих до суду матеріалів.... Ображати людей чи погрожувати не до лиця справжнім українцям та і протиправно....

    ВідповістиВидалити
  5. До речі, ця "суддя" сама кацапомовна і напевно теж потенційна колаборантка.

    ВідповістиВидалити