четвер, 8 вересня 2022 р.

У Полтаві судитимуть екс-керівника військадміністрації Миргородського району

На Полтавщині судитимуть колишнього начальника Миргородської районної військової адміністрації Віктора Іваненка за підозрою у вимаганні 500 тис грн хабара.


Полтавська окружна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Миргородської райвійськадміністрацій, депутата Шишацької селищної ради Віктора Іваненка.

Йому інкримінують одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе та третьої особи, поєднане з вимаганням - частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


За даними слідства, посадовець вимагав у підприємця Павла Черкаса, перерахувати на рахунок благодійного фонду 500 тис грн за видачу працівникам підприємства перепусток для безперешкодного руху через блокпости та у комендантську годину, а також не вилучення транспортних засобів для потреб Збройних сил України. 

Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав підприємець, Віктора Іваненка затримали представники СБУ, прокуратури та поліції.


За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції у Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Справу по суті розглядатиме Октябрський районний суд міста Полтава 12 вересня об 11:30 годині. Головуючий суддя - А.І. Троцька.

14 та 26 вересня Полтавський  апеляційний суд розгляне справу щодо арешту майна підозрюваного.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар