пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Шишаччину відвідали полтавські краєзнавці

Шишаччину відвідали історики та краєзнавці з Полтави, які ознайомилися з історичною та музейною спадщиною нашого краю з перспективами подальшої співпраці.


Наприкінці жовтня до Шишацького краєзнавчого музею завітали гості з Полтави. Поважну делегацію в кількості 20 людей очолила Ірина Петренко – доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі, член Національної спілки краєзнавців України.

Начальниця відділу культури і туризму Любов Титаренко та директор Шишацького краєзнавчого музею Юрій Онацько провели гостям екскурс в історію нашого краю. Відвідувачі були щиро вражені кількістю видатних особистостей, які свого часу жили, працювали і творили на теренах нашої землі. 

У виставковій залі на гостей очікував приємний сюрприз – знайомство з виставкою робіт та зустріч із заслуженим майстром народної творчості України Михайлом Онацьком. 

Наступний екскурс здійснили до Бутової гори, де свого часу жив і працював Володимир Вернадський – видатний науковець, перший Президент Української Академії наук. Не менше вражень отримали полтавці, милуючись запсільськими далями із Сорокалітової гори. 

Почастували краєзнавців екологічною сільськогосподарською продукцією. До смаку їм були молочні вироби зі СТОВ "Воскобійники" та мед із ПП "Агроекологія". Завершальною зупинкою делегації стала Дача Володимира Короленка у Хатках.

Досить плідними були розмови із Мариною Федоровою – завідувачкою відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського та Олегом Лебединським – краєзнавцем,  дослідником, автором проекту "Полтава 3-D". 

Під час спілкування визначили плани подальшої співпраці у розвитку музейної галузі Шишаччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар