четвер, 3 листопада 2022 р.

У Федунці попрощалися із захисником України Дмитром Кивою

У селі Федунка Шишацької громади попрощалися і провели в останню дорогу Героя, воїна 93 ОМБр "Холодний Яр" Дмитра Петровича Киву.


18 жовтня наша громада попрощалася з воїном Збройних Сил України Дмитром Кивою. Жителі краю вшанували пам‘ять справжнього патріота, який став до боротьби за вільну Україну, віддавши за неї своє життя.

Дмитро Кива народився 19 грудня 1985 року в Полтаві. З 2000 року його родина проживає у Федунці. 

Шкільну освіту хлопець здобував у Федунківській та Яреськівській школах. Потім навчався у Полтавському профтехучилищі, проходив військову службу в Миколаєві. 

Повернувшись у Федунку, працював на різних роботах. Мав золоті руки - згадують односельці. Був товариським, легким у спілкуванні, тому у нього було багато друзів і знайомих.

22 березня 2022 року став на захист Батьківщини. Служив у 93 Окремої механізованій бригаді "Холодний яр" оператором протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону.

У коротких відрядженнях-перепочинках турбувався про своїх побратимів, намагався доправити на фронт найнеобхідніше.

Загинув біля міста Бахмут Донецької області 12 жовтня.

Нехай наша пам‘ять буде даниною Дмитру, який пішов від нас навічно, у 36 років пожертвував собою, щоб ми жили.


Висловлюємо найщиріші співчуття мамі Олені Василівні, татові Петру Миколайовичу, брату Олександру, всім рідним та близьким полеглого воїна!

Вічна пам‘ять Герою України!

Наші Герої:

Немає коментарів:

Дописати коментар