вівторок, 8 травня 2018 р.

ЗА ЗВЕРНЕННЯМ ГЕНПРОКУРАТУРИ ВЧЕРГОВЕ ПЕРЕВІРЯТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ НПЗ У ЯРЕСЬКАХ

Державна екологічна інспекція, Державна архітектурно-будівельна інспекція та Полтавська ОДА проведуть чергову перевірку будівництва установки підготовки та стабілізації вуглеводневої сировини у селі Яреськи - за зверненням Генеральної Прокуратури України.

Депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн звернувся до Генеральної Прокуратури України, з проханням перевірити законність видачі дозволів ТОВ "Полтававторма" на будівництво установки підготовки та стабілізації вуглеводневої сировини на вулиці Залізничній, 2а, села Нижні Яреськи, Шишацького району, Полтавської області. 


Генпрокуратура України звернулася до Державної екологічної інспекції України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Полтавської ОДА розглянути питання і надати результати розгляду.


Також відомо, що жителі села Яреськи звернулися до народного депутата України Сергія Капліна з проханням посприяти припиненню будівництва екологічно шкідливої промислової установки на вулиці Залізничній. Про це повідомляє сторінка Шишацької районної організації Соціал-демократичної партії.

Нардеп Сергій Каплін подав депутатські запити до міністра екології і природних ресурсів та голови Полтавської ОДА.

За сприяння депутата Шишацької райради Віталія В'юна, голови обласної фракції СДП Валерія Прядка, голови депутатської комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Полтавської облради, депутата СДП Сергія Мамояна, питання розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради, прийнили рішення про створення виїзної комісії для вивчення питання на місці.

Чиновники з обласної ОДА побували в Яреськах. Порушень не виявили. Рекомендували ТОВ "Полтававторма" дотримуватися проектних вимог та зобов'язалися провести ще одну комісію після введення об'єкта в екcплуатацію.


 
Документи: СДП

"70-80% яреськівчан висловлюються проти будівництва цього підприємства. Таке питання могло б легко вирішуватися, якщо б у Верховній Раді вже багато років не блокували законопроект про місцевий референдум. Саме цьому він владі не вигідний, бо дозволяє їм злочинствувати всупереч волі народу", - прокоментував дану ситуацію депутат Шишацької райради Віталій В'юн.

Немає коментарів:

Дописати коментар