пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

У ШИШАКАХ ПОБУДУЮТЬ ЛІНІЮ СОРТУВАННЯ СМІТТЯ, А В ЯРЕСЬКАХ - СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ

Два проекту розвитку, подані місцевими радами Шишаччини, перемогли в обласному конкурсі та отримають фінансову допомогу з облбюджету.

Відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою для підвищення активності територіальних громад у розв’язанні актуальних питань своєї життєдіяльності.


Розглянули 80 проектів, поданих на конкурс 2018 року. Йшлося про заходи в містах і районах області з впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах соціальної сфери, поліпшення соціальної інфраструктури населених пунктів, охорони навколишнього природного середовища, розвитку спортивної та туристичної інфраструктури. Ці проекти надійшли від органів місцевого самоврядування з 24 районів та 5 міст обласного значення.

Переможцями рада конкурсу визначила 49 проектів. Їх буде реалізовано на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. 

Фото: Прес-служби Полтавської обласної ради

З них - два проекти Шишацької районної та селищної ради. Відтак, 2019 року у Яреськах, на базі Яреськівської школи ім. Ф.П. Борідька, установлять сонячну електростанцію, а на полігоні твердих побутових відходів у Шишаках - лінію  сортування сміття.



Голова обласної ради Олександр Біленький відзначив особливості цьогорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад області:

"У порівнянні з минулим роком є суттєві позитивні зрушення: розширилася географія учасників, підвищилася якість підготовки проектів – збільшується інноваційна складова. Наступного року чекатимемо ще більше модернових ідей. Зі свого боку Полтавська обласна рада підтримає будь-яку цікаву та розумну ініціативу".

Читайте також:
* Шишацька районна рада розробила проект сонячної електростанції для Яреськівської школи 
* Розпочав роботу полігон твердих побутових відходів у Шишаках

Немає коментарів:

Дописати коментар