понеділок, 5 листопада 2018 р.

У ШИШАКАХ ЗА ПОРЯДКОМ НАГЛЯДАТИМУТЬ ЕКОЛОГІЧНІ ІНСПЕКТОРИ

З метою притягнення до відповідальності жителів громади, які порушують, чи не підтримують порядок, Шишацька селищна рада створила дві додаткові посади інспекторів.

Селищна рада на 40 сесії ввела додаткові посади в Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування - старшого інспектора та інспектора.

Посади створили з метою наведення порядку в населених пунктах громади, точніше – щоб притягнути до відповідальності тих, хто цей порядок не підтримує. 



Такий досвід керівники ОТГ перейняли у Миргороді. Там праця екологічних інспекторів призвела до суттєвих зрушень. Спочатку інспектори попереджають людей приписом про порушення правил благоустрою (наприклад, купи сміття, будівельного непотребу, чи спалювання листя, потім - складають протокол про невиконання припису, який передають на засідання адмінкомісії при виконавчому комітеті місцевого органу самоврядування. 

Комісія приймає рішення про накладення штрафу на порушника і передає це рішення до виконавчої служби, яка, власне, й стягує передбачені кошти. За перше порушення це буде символічна виховна сума, а потім – серйозніша. 

Така система, як стверджують очевидці, вплинула на миргородців. Чи здолає вона шишацький менталітет – побачимо. Депутати селищної ради вирішили, що спробувати варто, тому одностайно проголосували за появу інспекторів у громаді.


Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар