пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ ПОЛІГОН ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ У ШИШАКАХ

Шишацький полігон твердих побутових відходів почне працювати з 1 жовтня. Вивантаження сміття на ньому буде платним.



Ми вже розповідали, що у Шишаках будують полігон твердих побутових відходів. Попередньо, будівельні роботи, вартістю майже 6 млн. грн., ТОВ "Компанія Рембудгарант" мало виконати до 31 грудня 2017 року.

У січні 2018 року на місці будівництва побував депутат Шишацької райради Віталій В'юн, який виявив, що роботи досі тривають. Інженер компанії-підрядника пояснив, що затримка пов'язана з дощовою погодою, через що техніка не могла належно працювати на земляних роботах. Також, представник ТОВ "Компанія Рембудгарант" запевнив, що у лютому будівництво буде завершене.


Проте, полігон твердих побутових відходів досі не працював. Як пояснюють у селищній раді, це пов'язано із затримкою отримання всіх дозвільних документів. Тепер, запевняють, полігон повністю сертифікований і готовий до роботи.

На полігоні працюватиме обслуговуючий персонал і охорона, здійснюватиметься освітлення і відеонагляд. Придбання сортувальної лінії поки що відклали на невизначений термін, через дороговизну такого проекту. 

З 1 жовтня прийом сміття на полігоні твердих побутових відходів буде платним. Передбачається, що жителі можуть привозити сміття власним транспортом і сплачувати кошти на місці, або ж винаймати, за окремою оплатою, техніку КП "Техкомунбуд", яка вивезе непотріб з вказаного вами місця. 

Також у селищній раді запевняють, що контейнери для сміття незабаром будуть розміщені в усіх селах громади. 

Немає коментарів:

Дописати коментар