суботу, 6 жовтня 2018 р.

ШИШАЦЬКА РАЙРАДА РОЗРОБИЛА ПРОЕКТ СОНЯЧНОЇ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ ДЛЯ ЯРЕСЬКІВСЬКОЇ ШКОЛИ

Шишацька районна рада подала на конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області проект облаштування мережевої сонячної станції потужністю 30 кВт на базі опорного закладу Яреськівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Ф.П. Борідька.

Поданий проект "Локальна система як складова енергетичної незалежності громад" спрямований на впровадження алетернативного джерела відновлювальної енергії, розвиток соціальної і комунальної інфраструктури села Яреськи.




На сьогодні, Яреськівська школа ім. Ф.П. Борідька є найбільш енергозатратним закладом серед установ, що належать до районної бюджетної сфери. У середньому, в рік вона витрачає понад 43 тис. кВт електроенергії. У 2018 році на ці потреби закладено 109 тис. грн.

Для надійної і довготривалої роботи сонячної електростанції передбачається провести капітальний ремонт даху школи на суму 3,855 млн. грн. 

Загальна вартість облаштування сонячної електростанції складає 1 300 000 грн, з яких - 600 000 грн. пропонується виділити обласному бюджету, по 300 000 грн. - з районного та Яреськівського сільського бюджетів, 100 000 грн. надасть ТОВ "Агрофірма ім. Довженка, на умовах партнерства.


Питання енергозбереження для районної влади виходить на першочерговий рівень. Враховуючи постійне підвищення цін на енергоресурси, витрати значно зросли за останні роки. 

Відповідно Програми економічного і соціального розвитку Шишацького району на 2018 рік, у Яреськівській загальноосвітній школі ім. Ф.П. Борідька уже здійснили утеплення і термомодернізацію, вставили енергозберігаючі вікна і твердопаливний котел. Завершальним етапом комплексу енергозберігаючих заходів має стати встановлення сонячних систем генерації електроенергії.

Реалізація вказаного проекту розрахована на 2019 рік. У разі перемоги в обласному конкурсі, його впровадження здійснюватиме Шишацька районна рада, у партнерстві з Яреськівською сільською радою, ТОВ "Агрофірма ім. Довженка" та ГО "Молодь Шишаччини ХХІ".

5 жовтня на ХХХ сесії районної ради депутати своїм рішенням схвалили проект "Локальна геліосистема - як складова енергетичної незалежності громад". На черзі - його презентація у Полтаві.

Немає коментарів:

Дописати коментар