пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

ЩОБ ВДОСКОНАЛИТИ ВОДОПОСТАЧАННЯ, ПОТРІБНО ПІДВИЩУВАТИ ТАРИФ НА ВОДУ - ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ

Глобальних змін у водопостачанні шишачан не буде, оскільки мешканці сплачують збитковий для "Полтававодоканалу" тариф. Про це повідомив головний інженер обласного комунального підприємства.

Жителі вулиць Івана Сірка та Андрія Каришина у Шишаках, які втомилися від проблем з водопостачанням, прийшли до селищної ради на зустріч з представниками "Полтававодоканалу". Вона була ініційована керівництвом та депутатами селищної ради, які також були присутні.




Заступник начальника і головний інженер комунального підприємства Полтавської облради "Полтававодоканал" Євген Забишний, відповідаючи на запитання, скільки за останній час підприємство провело капітальних ремонтів водопостачання по Шишаках і чи заплановані вони на найближчий час, повідомив наступне: 

"За останні п’ять років ніяких глобальних змін не відбувалося. І не буде відбуватися, оскільки будь-яка модернізація системи повинна закладатися у тариф. А діючі розцінки на воду збиткові для підприємства. Тариф формується так, аби вийти хоча б на нуль – на собівартість. Тому проводити будь-які капітальні ремонти водомереж можна тільки за співфінансування місцевих бюджетів".

Люди також озвучили побажання, аби до ліквідації поривів комунальники приступали відразу, а не за кілька днів після аварії. Натомість, представники "Полтававодоканалу" озвучили, що шишачани заборгували за воду 90 тисяч гривень.


Селищний голова Олександр Тутка, підсумовуючи зібрання, запропонував керівникам комунального підприємства професійно оцінити найбільш проблемні ділянки водогонів по вулицях Івана Сірка та Андрія Каришина і скласти попередній кошторис їхніх ремонтів. Представники водоканалу пообіцяли провести необхідний аналіз за тиждень.

У той же час, дивує, що у звіті про зустріч жодної згадки немає про інші проблемні ділянки на водогонах, зокрема, постійні прориви водопроводу на вулиці Кирила Осьмака, який не можуть належно полагодити з грудня 2018 року. Невідомо також, чи запрошували мешканців вулиці Осьмака на цю зустріч. Прохання до жителів селища - повідомити у коментарях.

До відома: на території селища Шишаки виробничі потужності КП ПОР "Полтававодоканал" складають 33,6 км водопостачання, 2 каналізаційні насосні станції і 1 очисна споруда. Дозволена потужність водозабірних споруд - 926,9 м.куб. на добу, проектна потужність очисних споруд - 700 м.куб. на добу.


Немає коментарів:

Дописати коментар