вівторок, 26 лютого 2019 р.

ЯК ДЕПУТАТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВИТРАТИЛИ КОШТИ ДЕПУТАТСЬКОГО ФОНДУ

Як депутати Шишацької селищної ради витратили кошти депутатського фонду 2018 року.

З минулого року в Шишацькій громаді діє програма депутатського фонду. Кожен з народних обранців може розпорядитися коштами селищного бюджету в сумі 40 тисяч гривень. Ця програма, ініційована керівництвом громади і підтримана рішенням сесії. Подібна практика діє у багатьох місцевих радах різних рівнів.

22 із 26 депутатів селищної ради або повністю, або частково, спрямували свої 40 тисяч гривень на освіту.


Зокрема, Віталій Іваниця, Ольга Попович, Микола Антоненко, Олександр Копиця, Михайло Степаненко витратили депутатські кошти на придбання шкільного обладнання. Ольга Чтєнцова і Олексій Лубенець склалися на ремонт частини приміщення загальноосвітнього закладу для встановлення спортивних тренажерів; Олег Жуган та Володимир Веклич – на придбання тіньових навісів для навчально-виховного комплексу; Зоя Семидідько і Лілія Титаренко оновили оргтехніку, предмети і матеріали в дошкільному закладі; Василь Лубенець, Олександр Іващенко, Віктор Кубата замінили частину вікон у дитячому садочку, Володимир Брехунцов – у школі.

Деякі депутати розділили кошти за різними напрямками. Світлана Шрамко охопила і школу, і дитсадок, і місцевий СБК; на освітлення осередку культури та шкільного подвір'я, придбання тенісного столу витратила кошти Алла Дерій; Сергій Вітценко половину суми віддав школі і дитсадку, іншу – як матеріальну допомогу учасникам АТО; Олексій Хомлюк оновив меблі у дошкільному закладі, придбав дитячий майданчик та підтримав матеріальною допомогою двох жителів громади; Сергій Петров спрямував кошти на меблі для офісу муніципальних послуг та поточний ремонт шкільного спортзалу; Юрій Цьова придбав спортивний інвентар для односельців та оргтехніку у дитсадок; Олександр Безсонов теж потурбувався про дошкільнят та підтримав матеріальною допомогою мешканця громади.

Частина депутатів не розпорошувалися на різні заходи. Зокрема Олександр Іваниця спрямував кошти на дитячий майданчик; Сергій Скороход придбав матеріали для благоустрою території навчально-виховного комплексу; Аліна Базан витратила депутатський фонд на облаштування ганку адмінприміщення (колишнього готелю "Псьол").

Також, відомо, що Шишацька районна рада теж прийняла Програму фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень. Як повідомив депутат райради Віталій В'юн, на останній сесії районна рада виділила 520 тис. гривень на її виконання - по 20 тис. грн. на депутата.

Немає коментарів:

Дописати коментар