понеділок, 22 квітня 2019 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ПЕТИЦІЮ ПРО ЗАБОРОНУ ВИКОРИСТАННЯ ПЛАСТИКУ НА КЛАДОВИЩАХ

З метою зменшення відходів та їх негативного впливу на навколишнє середовище, на сайті Шишацької ОТГ зареєстрували електронну петицію "За заборону розміщення пластикових квітів та вінків на територіях кладовищ Шишацької громади". Для того, щоб сесія селищної ради розглянула її, потрібно за 90 днів набрати 200 голосів підтримки.


Пластикові вінки і квіти не мають нічого спільного з виявом християнської віри і вшануванням померлих людей, - йдеться у петиції, - натомість, пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них, для чого використовуються нафтопродукти.

Більшість пластикової атрибутики не вивозять на полігони побутових відходів, а спалюють прямо на кладовищах, що забруднює повітря токсичними речовинами, небезпечними для здоров’я. А, навіть, потрапляючи на полігон, пластик розкладається щонайменше 200 років.

З метою зменшення відходів та їх негативного впливу на навколишнє середовище та здоров'я жителів, просять заборонити розміщення пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику, на територіях поховань Шишацької громади, а також, розмістити на входах до кладовищ банери із роз’ясненням про шкоду пластикових квітів та вінків.

Автор петиції, шишачанин Віталій В'юн повідомив, що ідею він перейняв у своїх друзів з міста Полтава, які теж розмістили схожу петицію на сайті міської ради обласного центру. Полтавці підтримали ідею і уже зібрали потрібну кількість голосів.

Немає коментарів:

Дописати коментар