вівторок, 2 квітня 2019 р.

У ГОГОЛЕВОМУ ВІДКРИЛИ КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР (ВІДЕО)

1 квітня відкрили оновлену будівлю Гоголівського культурного центру на території Національного музею-заповідника імені Миколи Гоголя у Шишацькій громаді.

До 210-ї річниці з Дня народження Миколи Гоголя відкрили реконструйований Гоголівський культурний центр. Тут оновили фасад, провели внутрішні роботи та облаштували благоустрій території. Зробили концертний зал, виставковий зал, бібліотеку. колишній будинок культури став сучасним багатофункціональним мистецьким об’єктом. 

Культурний центр підсилить важливість Національного музею-заповідника імені Миколи Гоголя. Тепер у жителів Шишацького краю є чергова будівля європейського рівня. 


На відкриття об’єкту приїхали посли та дипломати з різних країн світу. Зокрема з Італії, Польщі, Білорусі та Японії. Зустрічали гостей народною музикою та театральними постановками. Організували також концертну програму та частування. Гоголівський культурний центр стане культурним осередком і туристичною візитівкою не тільки Шишаччини, а й усієї Полтавської області.

У ході реалізації проекту виконали комплексну реконструкцію будівлі з теплогенераторною і системою альтернативних джерел енергії. Усі приміщення укомплектовані сучасним обладнанням і новими меблями. На території комплексу облаштовані квітники й газони, встановлені лавочки, ліхтарі та малі архітектурні форми. Осучаснені приміщення актової, виставкової зали та бібліотеки. 


Довідково: музей-заповідник — це пам’ятка архітектури світового масштабу. Щорічно його відвідують туристи, щоб побувати на рідній землі Миколи Гоголя. Лише за минулий рік до закладу завітали більше 13 тисяч відвідувачів. Музей налічує 12 тисяч унікальних експонатів, зібраних з різних куточків світу, а 2018 року тут провели більше 800 екскурсій.
Відео: презентація

Відео: сюжет

Читайте також:

1 коментар: