середу, 17 липня 2019 р.

У ЯРЕСЬКАХ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ ДОВЖЕНКА

У селищі Яреськи Шишацького району може з'явитися музей та туристичний маршрут, присвячений діяльності Олександра Довженка.


У селі Яреськи працівники Департаменту культури і туризму облдержадміністрації обстежили потенційний об'єкт культурної спадщини та організації просвітницького маршруту, присвяченого Олександру Довженку. 


Ініціаторами виїзної наради стали місцеві мешканці, які повідомили обласним чиновникам, що в Яреськах пустує садиба, збудована на місці народного театру Трощинського, де колись бував сам Микола Гоголь, а його батько грав ролі в різних постановках. 

Жителі Яресьок хочуть облаштувати будинок під музей на честь кінорежисера Олександра Довженка і перенести туди його речі: друкарську машинку, солом'яний бриль та інше. Нині ж народний музей у Яреськах розташований у кімнаті дитячого садка.



Культурологи оглянули не лише садибу, а й інші об'єкти, які можна буде включити до туристичного маршруту, присвяченого видатному кінорежисеру, який прожив у цих краях близько десяти років. У планах – зробити цей маршрут офіційним: створити інформаційний стенд і розвісити таблички на кожному об'єкті.



До складу майбутнього туристичного маршруту також можуть увійти такі об'єкти: пам’ятник Олександру Довженку; пам’ятник Василю Трубенку – кіногерою фільму "Земля"; меморіальна дошка на садибі Федора Корсуна, в якій квартирував Довженко; місця, де діяв місцевий театр Дмитра Трощинського; дуб, який посадив Микола Гоголь, Сорокалітова гора в Яреськах.

1 коментар: