середу, 31 липня 2019 р.

"АГРОФІРМА ДОВЖЕНКА" ЗАВЕРШУЄ ЖНИВА РАННІХ ЗЕРНОВИХ

У «Агрофірмі «ім. Довженка» вже завершуються жнива ранніх зернових. 

Цього року їх збирають з 12,5 тис. га, в тому числі пшеницю - з 10,5 тис. га. Саме зараз завершується період жнив пшениці. Середня врожайність складає 58 центнерів на гектар. 


У роботі задіяні 35 комбайнів та до 90 машин для вивезення зерна та тюкування соломи. А елеватор компанії щодня приймає на зберігання вирощене аграріями збіжжя, яке згодом попрямує до покупців в Україні та закордоном.


З поля зерно перевозять до Яреськівського елеватору. «Астарта» відкрила його рік тому, а будувала впродовж дев’яти місяців. Елеватор обслуговує всі виробничі підрозділи «Агрофірми «ім. Довженка» і сусідні підприємства. ВІн дозволяє зберігати одночасно близько 100 тис. тонн зерна. Потужність прийому зерна — до 300 тонн за годину, або 7200 тонн за добу.

На елеваторі знаходиться велика сучасна лабораторія з новітнім обладнанням, яке дає змогу робити широкий спектр аналізів. Всі дані заносять до комп’ютеру: результати досліджень, з якого поля і комбайну пшениця. Якщо зерно брудне, то проходить первинну та вторинну очистку, а якщо вологе - і сушку. Роблять це тут мобільно - на кожну машину виділяють 10 хвилин.



Після цього зерно відправляють на зберігання. Оператори розподіляють зерно відповідно до класів якості. Зберігається воно під датчиками термометрії, де повністю контролюється стан пшениці. У разі підвищення температури чи загрози шкідників - вмикають вентилятори.


На елеваторі зерно також відвантажують на залізницю і автотранспорт. Рух зерна на елеваторі відбувається цілий рік, його відправляють як по Україні, так і на експорт: Найбільші контракти - із закордонними партнерами. наприклад, попит на нашу кукурудзу в Єгипті. За добу тут відвантажують 50-52 вагони.



Немає коментарів:

Дописати коментар