вівторок, 30 липня 2019 р.

У ШИШАКАХ ВСТАНОВЛЯТЬ СОРТУВАЛЬНУ ЛІНІЮ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ

Комунальне підприємство "Техкомунбуд" Шишацької громади планує придбати сортувальну лінію для твердих побутових відходів за 1 млн. гривень.


У Шишаках планують побудувати сортувальну лінію для твердих побутових відходів. Відповідно тендерної документації, КП "Техкомунбуд" за 1 млн. гривень має закупити сортувальну лінію до 15 листопада 2019 року. Кошти на це комунальному підприємству Шишацької ОТГ нададуть обласний і селищний бюджети.

Підрядник закупівлі визначиться після 14 серпня - останнього дня подання тендерних пропозицій.

Після того, як вступила в дію "Національна стратегія управління відходами в Україні до 2030 року", в країні мають зменшити обсяг захоронення відходів. І якщо одні громади обирають шлях роздільного збору сміття, як-от Миргород, Глобине, Зіньків, Мачухи, Гадяч, то інші покладають відповідальність за сортування відходів на комунальні підприємства. Саме останній шлях і обрала Шишацька селищна влада. 

Нагадаємо, з 1 жовтня 2018 року у Шишаках працює полігон твердих побутових відходів, який побудували за 6 млн. гривень. У листопаді 2018 року проект Шишацької селищної ради щодо облаштування сортувальної лінії твердих побутових відходів переміг на обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, завдяки чому отримає кошти на реалізацію з обласного бюджету.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар