четвер, 5 серпня 2021 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ЗАСУДИЛИ ПІДПРИЄМЦЯ, ЯКИЙ ЗАВДАВ ЗБИТКІВ СВОЇЙ ГРОМАДІ НА ПОНАД 250 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

У Шишаках суд призначив директорові приватного підприємства "Домашич" штраф за нанесення збитків відділу культури і туризму Шишацької селищної ради на понад 250 тис. грн.


Підприємець, який здійснює діяльність у сфері інжинірингу, геології, геодезії, сплатить 51 тис. грн за службову недбалість. Про це повідомило PTV.

24 вересня 2018 року  Геннадій Домашич уклав договір про надання послуг з технічного нагляду та виконання повноважень замовника з відділом культури і туризму Шишацької селищної ради по капітальному ремонту сільського будинку культури у селі Покровське Шишацької тергромади.

Однак неналежно виконав службові обов'язки, порушивши умов договору щодо здійснення контролю за дотриманням проєктного рішення та вимог держстандартів, будівельних норм і правил.

Чоловік підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які підрядна організація не зробила, що призвело до спричинення Шишацькому відділу культури і туризму матеріальні збитки на суму 103 624 грн.  

Окрім цього, 8 жовтня 2018 року він уклав договір з відділом культури і туризму на здійснення технічного нагляду та виконання повноважень замовника по апітальному ремонту будинку культури у селі Шафранівка Шишацької громади.

Тут також порушив умови зазначеного договору. Він знову підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які підрядна організація не здійснила у повному обсязі. У результаті, відділу культури і туризму спричинені збитки у розмірі 150 901 грн.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєнні правопорушення визнав. Просив зменшити розмір судових витрат з огляду на незадовільний фінансовий стан та стан здоров'я.  

Чоловіка визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість, неналежне виконання службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним інтересам.

Також чоловіка позбавили права займатися діяльністю у сфері інжинірингу, геології, геодезії, надання послуг технічного консультування у цих сферах, строком на рік.  

З порушника мають стягнути на користь держави також 20 000 грн витрат, пов'язаних із залученням експертів.

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар