суботу, 28 серпня 2021 р.

ВИЙШЛА КНИГА ПРО ІСТОРІЮ САГАЙДАЦЬКОГО КРАЮ ШИШАЧЧИНИ

Вийшла книга про історію Сагайдацького краю Шишацької громади авторства місцевих краєзнавців.


Нещодавно у світ вийшла книга "Краєзнавчими стежками Сагайдацького краю" авторського колективу місцевих краєзнавців та дослідників історії. Вона надрукована обмеженим тиражем.

Автори книги надали історичну інформацію відповідно з архівними документами, які діставали з архівів та документосховищ Полтави, Києва, Москви, Санкт-Петербургу і навіть із США. 

Книга охоплює історію Сагайдацького краю від давнини до наших часів. Пояснює походження  і назви населених пунктів, урочищ, географічних об’єктів. Розповідає про окремих людей, події, знаходження козацьких, селянських та дворянських родів. Схематично подає назви і розміщення хуторів, їх населення.


Сьогодні хутори Ромасі, Чеберки, Яни, Півні, Ковтуни, Півинські та багато інших зникли. Зник хутір Пащенки, з якого вийшло 4 генерали, а один з них - Олексій Григорович, відомий на весь світ.

Зник хутір Принців, який належав Миколі Густавичу фон Принтцу, праці якого вивчаються до цього часу.

Пам’ять про людей, які мешкали у хуторах і селах Сагайдацького краю, описана у книзі.

Це третє видання з серії "Краєзнавчими стежками". Перше видання – "Краєзнавчими стежками Яреськівського краю", друге - "Краєзнавчими стежками Федунського краю".

Читайте також:

2 коментарі:

  1. Доброго дня. Як можна придбати цю книгу? Також попередні видання. Олексій (umanskiy.olexiy@gmail.com)

    ВідповістиВидалити
  2. Я родом з Сагайдака, дуже хотілося б придбати книгу про історію рідного краю.Як це можна зробити?

    ВідповістиВидалити