суботу, 29 січня 2022 р.

ПАРТІЯ "ДОВІРА" ЗМІЦНЮЄ ПОЛІТИЧНІ ПОЗИЦІЇ НА ФОНІ КРИЗИ БІЛЬШОСТІ

Криза у парламентській більшості зміцнює політичні позиції партії "Довіра" в Україні та на Полтавщині. Чи отримає Олег Кулініч свого голову ОДА?


Нині у парламенті існує криза з голосами більшості. Депутати з фракції "Слуга народу" уже не є єдиним політичним колективом, як це було спочатку. Фракція розділилася на кілька груп впливу, і кожна відстоює свої інтереси. Одні підтримують Президента Зеленського, інші - уже ні. 

У такій ситуації більшого політичного впливу набувають парламентські партнери "Слуги Народу" - депутатські групи "Довіра" і "За Майбутнє", голосами яких більшість компенсовує нестачу власних голосів при прийнятті законів.

Як стверджують джерела Інтернет-видання "Полтавщина", кожен голос депутатів з "Довіри" і "За Майбутнє" обходиться команді більшості у $ 200 000 доларів.


Партії "Довіра" і "За Майбутнє" набувають все більшої політичної ваги не тільки у Києві, а й у регіонах - зокрема, на Полтавщині.

Стосовно "Довіри", то за нею стоїть корінний полтавець та нардеп кількох скликань Андрій Веревський. 

Людиною, яка уособлює на Полтавщині ресурси політсили, є керівник депутатської групи "Довіра", нардеп-мажоритарник від Миргородського виборчого округу Олег Кулініч.  

Нещодавно на вулицях Полтави з’явилися білборди з його зображенням. І це при тому, що найближчим часом ніяких виборів не планується.


Якщо "Слугам Народу" все більше не вистачатиме голосів для прийняття законів, то парламентські акції "Довіри" у Верховній Раді дорожчатимуть. І питання не тільки у вартості депутатського голосу - в майбутньому ця політсила може претендувати й на крісло голови Полтавської ОДА. 

Нагадаємо, нині "Довіра" має потужну фракцію у Полтавській обласній раді, їх представник Олександр Біленький є головою облради. У багатьох місцевих громадах Полтавщини "Довіра" має своїх голів громад та більшість у місцевих радах. У Шишацькій громаді - у тому числі.

Олег Кулініч і Олександр Біленький

Прогнозовано, "Довіра" буде нарощувати свої позиції на Полтавщині. На наступних, як місцевих, так і парламентських виборах, партія збільшить своє представництво у владі. Фінансові, медійні й кадрові ресурси для цього вже створені.

Повертаючись до теми очільника облдержадміністрації, то боротьба за цю посаду легкою не буде ні для кого. "Довірі" доведеться витримати політичну конкуренцію з партією "За майбутнє", яка не приховує своїх амбіцій здобути владу в Полтавській області. Крім того, нинішній ТВО голови Полтавської ОДА харків'янин Дмитро Лунін намагатиметься якомога довше зберегти свою посаду. 

Тож, майбутнє "Довіри" прямо пов'язане з можливими негараздами у парламентській більшості партії "Слуга народу". Чим гірші позиції "СН", тим кращі - у "Довіри".

Громадське Інтернет-видання "Шишаччина" існує виключно завдяки добровільним пожертвам читачів.

Ваша вдячність за нашу роботу і підтримка авторів видання - надзвичайно важлива!

Наша вдячність Вам - це оперативні новини й цікаві розслідування.

Реквізити для допомоги "Шишаччині":

💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

💳 Приватбанк 4731 2196 1456 3942

Немає коментарів:

Дописати коментар