четвер, 6 січня 2022 р.

У ШИШАКАХ УЧИТЕЛЬКА ОСКАРЖИЛА У СУДІ ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД РОБОТИ ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ЩЕПЛЕННЯ ПРОТИ СОVID-19

Вчителька Шишацького обласного ліцею у судовому порядку домоглася визнання протиправним наказу про її відсторонення від роботи на час відсутності щеплення проти СОVID-19. 


У Шишаках відсторонена від роботи вчителька подала до суду позов щодо Шишацького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення її від роботи на час відсутності щеплення проти СОVID-19 без збереження заробітної плати та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Суд врахував той факт, що стаття 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", котра містить перелік захворювань, щеплення від яких є обов'язковими, не містить норми про обов'язковість щеплення від респіраторної хвороби COVID-19. 

Відсторонення від роботи у звязку з відсутністю щеплення від COVID-19 перебачене лише Постановою Кабінету Міністрів України і Наказом Міністерства охорони здоров`я України.

Суд констатував, що відсторонення від роботи є втручанням у право людини на працю та право заробляти працею на життя шляхом його обмеження. 

Таке втручання дозволено виключно законами України, а не підзаконними актами, до яких належать Постанова КМУ і Наказ МОЗУ.

Виходячи з цього, 28 грудня 2021 року Щишацький суд задовольнив позов заявниці у повному обсязі. 

Суд вирішив: визнати протиправним та скасувати Наказ Комунального закладу "Шишацький обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради" про відсторонення від роботи; стягнути з Комунального закладу на користь відстороненої вчительки середню заробітну плату за час вимушеного прогулу та витрати при сплаті судового збору.

Рішення суду може бути оскаржене до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Громадське Інтернет-видання "Шишаччина" існує виключно завдяки добровільним пожертвам читачів.

Ваша вдячність за нашу роботу і підтримка авторів видання - надзвичайно важлива!

Наша вдячність Вам - це оперативні новини й цікаві розслідування.

Реквізити для допомоги "Шишаччині":

💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

💳 Приватбанк 4731 2196 1456 3942

1 коментар:

  1. Як родина військових, ми дуже вдячні за професійну позику пана Педро. він був уважним, обізнаним і не поспішав провести нас через процес позики. ми були своєчасно поінформовані про будь-які відповідні деталі, які ми повинні були врахувати. він був дуже доступним, зрозумілим і заслуговував на довіру. ми не можемо достатньо подякувати йому за чудову службу. ми дуже рекомендуємо його і радіємо тому, що він отримав кредитну допомогу, щоб ми могли придбати наш будинок. сім’ї військових і невійськових, пане Педро , з якими ви хотіли б працювати, щоб купити житло та отримати будь-яку допомогу в кредиті!» Контактна інформація кредитного спеціаліста пана Педро Джерома: whatsapp: + 1-8632310632електронна пошта: pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити