четвер, 13 січня 2022 р.

ШИШАЦЬКИЙ СУД ПОВЕРНУВ СЕЛИЩНІЙ РАДІ ПРАВО РОЗПОРЯДЖАТИСЯ СЛУЖБОВОЮ КВАРТИРОЮ

У Шишаках суд повернув селищній раді право розпоряджатися службовою квартирою, виселивши заочно дружину екс-прокурора, яка не проживала там 5 років.


3 вересня 2021 року Шишацька селищна рада звернулася до суду із позовом про виселення Олени Денис разом з її сином зі службової квартири у Шишаках за адресою - вулиця Кирила Осьмака, 94.

Відомо, що рішенням виконавчого комітету Шишацької селищної ради № 8 від 28 лютого 2013 року дану службову квартиру надали прокурору прокуратури Шишацького району Богдану Денису як службове житло. Разом з ним до квартири вселилися дружина й син прокурора.

Рішенням Шишацького районного суду від 30 листопада 2017 року, яке було залишено без змін судами апеляційної та касаційної інстанції, Богдана Дениса виселили зі службового житла у зв`язку з його звільненням із займаної посади та органів прокуратури. Однак вказане рішення не вирішило питання виселення членів його сім`ї.

Особа, яка припинила трудові відносини з установою, підлягає виселенню зі службового житлового приміщення з усіма особами, які з ними проживають, без надання іншого житлового приміщення.

На даний час Олена Денис та її син у вищевказаній службовій квартирі тривалий час не проживають, що створює незручності сусідам та унеможливлює Шишацькій селищній раді розпоряджатися даною квартирою.

Відомо, що селищна влада бажає надати її молодим спеціалістам у медичні галузі, які працюють у медзакладах громади і не мають власного житла.


Відповідачка Олена Денис, будучи належно повідомленою, не з`явилася ні на підготовче, ні на судове засідання. Про причини неявки суд не повідомила, заяв та клопотань від неї до суду не надходило.

У зв`язку з цим, суд розглянув справу у заочному порядку та ухвалив заочне рішення на підставі наявних у справі письмових доказів.

11 січня 2022 року Шишацький суд прийняв Рішення, яким задовольнив позовні вимоги Шишацької селищної ради про виселення Олени Денис та її сина без надання іншого житлового приміщення. Також з відповідачки буде стягнуто 2 270 грн на відшкодування сплаченого позивачем судового збору.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом 30 днів з дня його проголошення не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено у силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Таким чином, Шишацька селищна рада незабаром поверне собі повноцінне право використовувати службову квартиру, яка пустувала 5 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар