неділю, 23 січня 2022 р.

ВІДДІЛ ОСВІТИ ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ НЕЕФЕКТИВНО ВИКОРИСТАВ 15 МЛН ГРИВЕНЬ

Держаудитслужба оприлюднила фінансовий аудит, у якому повідомила про неефективне використання 15 мільйонів гривень відділом освіти Шишацької громади.


Державна аудиторська служба України представила результати державного фінансового аудиту місцевих бюджетів Полтавщини за період з 1 жовтня 2018 року до 31 грудня 2020 року.

За результатами перевірок аудитори виявили фінансові порушення та недоліки на загальну суму понад 11,5 млрд грн. Такі втрати Полтавщина отримала через неефективну роботу місцевої влади.

Згадали аудитори і Шишацьку громаду. Зокрема, у галузі освіти система організації та контролю призвела до неефективного використання бюджетних коштів. Відсутність оптимізації мережі та пониження ступеня шкіл відділу освіти Шишацької селищної ради не дало змоги розрахунково зекономити 14,9 млн грн - стверджують державні аудитори.

Нині у Шишацькій громаді працюють 14 закладів середньої освіти. Загальна кількість учнів - 1 559 школярів.


Нагадаємо, сфера освіти - найбільш витратна для бюджету Шишацької громади. Зокрема, у бюджеті на 2022 рік на потреби освіти передбачено 116,4 млн грн із 251,1 млн грн усіх видатків.

Крім цього, сума державної субвенції на оплату праці вчителям Шишаччини цього року буде на 2,9 млн грн меншою, ніж закладена у річному Бюджеті громади. Тому, і цю різницю доведеться компенсувати за місцеві кошти.


Реформа освітньої галузі громади - головне завдання місцевої влади на найближчі роки. Зволікання і відкладання реформи "на потім" уже сьогодні несе колосальні збитки і призводить неефективного використання десятків мільйонів гривень, а у довгостроковій перспективі матиме ще більш негативні наслідки.

Нагадаємо, минулого року в Україні розробили Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі територіальних громад, дані якого підтверджують нагальність оптимізації освітньої мережі Шишацької громади.

За темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар