суботу, 12 лютого 2022 р.

ПРИВАТНА ГАЗЕТА "СІЛЬСЬКЕ ЖИТТЯ" ВИКРАДАЄ МАТЕРІАЛИ ВИДАННЯ "ШИШАЧЧИНА"

Шишацька приватна газета "Сільське життя", яка розповсюджується виключно на платній основі, продовжує зухвало і брутально викрадати матеріали Інтернет-видання "Шишаччина" і публікувати їх на своїх сторінках. При чому, традиційно не посилаючись на джерело і авторів чужих публікацій.


Чому це важливо? Тому що газета "СЖ" - це приватний комерційний проєкт і він продається за гроші. Так редакція заробляє кошти на вкрадених у "Шишаччини" матеріалах, замість того, щоб створювати власний контент і отримувати прибутки за свою роботу, а не чужу.

У той же час автори видання "Шишаччина" створюють свій новинний Інтернет-ресурс абсолютно безприбутково, на волонтерській основі.

Останній приклад - стаття "Коронавірусні обмеження і суди". 

"Журналісти" "Сільського життя" не просто використали наш матеріал із статті "У Шишаках вчителька оскаржила у суді відсторонення від роботи через відсутність шеплення проти Covid-19", а просто нагло скопіювали його, не внісши навіть найменших корективів, і не передавши хоча б частину тексту своїми словами.

Порівняйте статтю на Шишаччині, опубліковану 6 січня 2022 року, зі статтею з "Сільського життя" за 4 лютого поточного року:




До того ж, редакція газети цинічно оминає авторство публікацій саме із "Шишаччини". 

Хочемо показати це на вищезгаданому прикладі. Відразу після нашого матеріалу вони продовжили "свою" статтю текстом із Інтернет-видання "Полтавщина", але тут уже показово згадали джерело, чого не зробили по відношенню до "Шишаччини".

А для того, щоб на "Шишаччині" з'явилася стаття "У Шишаках вчителька оскаржила у суді відсторонення від роботи...", нам довелося кілька тижнів моніторити судові справи Шишацького суду, перечитувати сотні його рішень і ухвал, віднайти серед них цікавий і актуальний матеріал, написати по ньому статтю й опублікувати її. 

Це - певна робота, і вона потребує людського ресурсу і часу. "Сільському життю" ж достатньо було лише вкрасти її, надрукувати у себе і продати черговий номер за гроші.

Ми розуміємо, що колективу газети можуть бути невідомі такі поняття як "журналістські стандарти", "журналістська етика", "повага до чужого авторства", або просто "вміння робити свою роботу", та догукатися до них, змінити своє відношення навіть не сподіваємося - там все це давно уже втрачено, на жаль.

Але мешканців громади просимо звернути увагу на рівень місцевої газети, яку Ви купляєте за власні кошти, і на те, чи варто Вам платити за її наступний номер, чи передплачувати на весь рік, якщо всі актуальні новини й так зможете прочитати на сторінках "Шишаччини" оперативно і безкоштовно.

А якщо Ви не проти підтримати нашу редакцію матеріально, на знак подяки за нашу роботу і внесок у скарбницю свідчень про історію Шишаччини, чи для підтримки видання на майбутнє, нам завжди потрібна Ваша допомога! А наша вдячність Вам - оперативні й актуальні новини, цікаві репортажі й розслідуваня!

Реквізити для підтримки "Шишаччини":

💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

💳 Приватбанк 4731 2196 1456 3942

Немає коментарів:

Дописати коментар