понеділок, 4 квітня 2022 р.

У КОВАЛІВЦІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ СЕРГІЄМ ГОКОВИМ

3 квітня у селі Ковалівка Великосорочинської громади на Миргородщині провели в останню путь Сергія Вікторовича Гокова, який загинув у бою з російськими окупантами.


Сергій народився 25 січня 1997 року в Ковалівці на Шишаччині. Закінчивши Ковалівську школу, отримав освіту за електроавтомеханіка, багато працював.

2017 року пішов на строкову службу до Президентського полку, після чого захотів нести службу своїй державі та розпочав військову кар'єру, в якій і досяг великих успіхів. Був учасником Операцій Об'єднаних Сил на сході України, отримав звання сержанта, став справжнім професіоналом своєї справи. Отримав Нагрудний знак "Ветеран війни" та "Козацький хрест 3 ступеня". 

Займав посаду Командира відділення спеціального призначення сил спеціальних операцій. Став учасником миротворчої місії в Демократичній Республіці Конго та отримав Медаль від Організації Об'єднаних Націй за участь в миротворчій місії. Був нагороджений Нагрудним знаком сил спеціальних операцій "Вовк 4 ступеня".

У період повномасштабного вторгнення ворога виконував завдання зі спеціальної розвідки на території Харківської та Дніпропетровської областей.

1 березня потрапив у засідку, отримав поранення. Не зважаючи на ворожі обстріли, продовжив виконання спеціального завдання і врятував сім'ю бойового побратима від неминучої загибелі.

18 березня Указом Президента України був нагороджений Медаллю "За військову службу Україні".

Сергій був вірним другом для своїх братів по духу, завжди приходив на допомогу, вмів підтримати і розвеселити, був душею компанії. Та безпощадна війна забрала в нас брата, вірного друга, дорогу серцю людину.

Поховали героя війни у рідному селі 3 квітня.



Ми ніколи не забудемо нашого захисника, Героя України, який віддав своє життя захищаючи свободу свого народу.

Громада Шишаччини висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Сергія Гокова. Вічна пам'ять Герою!


Немає коментарів:

Дописати коментар