пʼятницю, 1 квітня 2022 р.

У ЖОРЖІВЦІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ МИКОЛУ ЦАЛКА

31 березня Жоржівка і вся Шишаччина попрощалися із захисником України Миколою Цалком, який загинув у бою з російськими окупантами.


В останню путь провели ще одного Героя російсько-української війни. За місяць на Шишаччині – три утрати: михайличанка Ярослава Кривоніс, яреськівчанин Роман Рябко і ось – Микола Цалко з Жоржівки.


Микола народився 6 червня 2000 року в Орданівці сусіднього з нами Диканського району. Тут розпочав навчання у місцевій школі. Після молодших класів певний час разом з мамою проживав у росії. Згодом повернувся в Україну, до батька у Жоржівку. 

У Жоржівську школу він прийшов 2013 року. Тут він знайшов своїх друзів, старших наставників. Весь час поряд з ним був його найближчий друг – старший брат.

Захоплювався футболом, був воротарем спочатку в складі шкільної футбольної команди, а потім – сільської.

2019 року Миколу Цалка призвали на службу в Збройні сили України. Згодом він підписав контракт в десантно-штурмових військах і пішов захищати Україну на війні. 

Загинув 21-річний воїн у Луганській області під час ворожого обстрілу.


Жителі Жоржівського старостинського округу та усієї Шишацької громади розділяють непоправне горе з усіма рідними і близькими Миколи Цалка. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Українського Захисника, гідного сина нашого незламного народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар