пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ УСИНОВЛЕННЯ ВІДБУВСЯ У ШИШАКАХ

У Шишацькій райдержадміністрації сьогодні відбулося засідання "круглого столу" на тему "Формування відповідального батьківства - запорука щасливого дитинства", присвячене дню усиновлення, який в Україні відзначають 30 вересня.

Організатори "круглого столу" - начальник служби у справах дітей Шишацької РДА В.В. Величко та завідувач сектору з питань опіки та піклування М.О. Стеценко - ставили за мету привернути увагу громадськості району до проблеми адаптації дітей, позбавлених батьківського піклування в соціумі та в новій сім’ї, надання психологічної допомоги сім’ям, які взяли під опіку дітей, котрі залишилися без родини, передачу досвіду один одному, надання фахової консультації тим, хто бажає усиновити дитину.


До участі були запрошені прийомні батьки, опікуни-піклувальники та їх вихованці. 


У роботі "круглого столу"  взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ю.М. Онацько, завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату РДА Є.В. Хаустова, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.В. Носик. 


На території Шишацького району функціонує 4 прийомні сім'ї, в яких виховуються 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 32 дітей даної категорії проживають в  22 сім'ях опікунів, піклувальників. На обліку Шишацької служби у справах дітей на сьогодні перебуває 2 кандидати, які бажають усиновити дитину та 2 кандидати на створення прийомної сім'ї, а також 16 дітей, які мають правові підстави на усиновлення. 

З початку цього року у Шишацькому районі усиновили 3-х дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Організатори від імені керівництва РДА подякували прийомним батькам та сім’ям, у яких діти перебувають під опікою, за милосердя і відповідальність, яку вони взяли на себе, прийнявши таке важливе рішення у житті. 


Опікуни-піклувальники, які замінили дітям батьків, поділилися своїм досвідом, розповіли про проблеми, які постають на шляху виховання дітей. Натомість, отримали консультацію фахівців служби у справах дітей райдержадміністрації, спеціалістів районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 


Поки дорослі вели розмову, діти ласували солодким пирогом та цукерками з чаєм. На завершення, організатори подарували учасникам заходу подарунки, а дітям -  солодощі. Такі зустрічі і надалі систематично  проходитимуть у Шишацькій райдержадміністрації, - повідомляє прес-служба РДА.



Фото: прес-служби Шишацької РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар