середу, 13 вересня 2017 р.

"АСТАРТА STOP!": У ШИШАКАХ ПРОТЕСТУВАЛИ ПРОТИ ШКІДЛИВОГО ВИРОБНИЦТВА АГРАРІЇВ

Шишачани продовжують боротися проти шкідливого виробництва "Астарти" поблизу житлових вулиць.



У селищі Шишаки 12 вересня, під час святкування Дня ферми, яке організував агрохолдинг "Астарта", місцеві мешканці вийшли на протест. Жителі не погоджуються з шкідливим виробництвом підрозділів Агрофірми Довженка поблизу житлових масивів. Мова йде про комбікормовий завод, насіннєвий завод та нещодавно побудований фід-центр, біля якого і відбулася протестна акція. Люди пройшли ходою від Комбікормового заводу вулицею Петлюри. 




Даний комплекс збудували  занадто близько до житлових будинків. Державна архітектурно-будівельна інспекція визнала будівництво незаконним, адже аграрії, узгоджуючи норми, використали генплан 1981 року, коли селище було набагато меншим. Останні побудовані тут житлові вулиці з'явилися у 80-90-их роках ХХ століття на місці колишнього фруктового саду та виноградника. Так же само незаконно (без відповідних дозволів) раніше був побудований насіннєвий завод.

Пестициди, які зберігаються на виробничих підрозділах Агрофірми Довженка, і якими обробляють зернові та корми, несуть шкоду здоров'ю місцевих жителів.


На акцію протесту мешканців ніхто з керівництва підприємства не вийшов. Нагадаємо, що вперше свою незгоду з будівництвом цих агропідрозділів жителі висловили ще 2011 року.

Читайте також: Перший в Україні центр з виробництва готових кормів запрацював у Шишаках

Немає коментарів:

Дописати коментар