неділю, 3 вересня 2017 р.

КОРУПЦІОНЕРУ-ЕКОЛОГУ ВІДМОВИЛИ НАВІТЬ У ДОМАШНЬОМУ АРЕШТІ

Октябрський райсуд Полтави відмовився посадити чиновника-корупціонера, який посприяв незаконній випилці ліосмуг поруч Федунки, під домашній арешт.

"Шишаччина" вже повідомляла, що працівники СБУ на початку серпня затримали службовця Департаменту екології Полтавської ОДА, який посприяв видати дозвіл на очистку лісосмуг в Шишацькому районі, за що отримав хабар у вигляді пиломатеріалів на суму близько 12 тисяч гривень.


Як дізналися журналісти ІВ "Полтавщина" з реєстру судових рішень, чиновником-хабарником виявився Сергій Калініченко. Неправомірну вигоду він отримав від СТО "Автопрофі" за акт обстеження полезахисних лісосмуг поруч ТОВ "Федунка". Даний акт давав право випилювати у цих лісосмугах дерева. 

Після затримання, корупціонер 16 серпня звільнився з посади начальника відділу біотичних ресурсів та техногенної безпеки управління регулювання природоохоронної діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА. Також ініціював укладення угоди про визнання винуватості у зловживанні впливом. 

22 серпня Октябрський райсуд Полтави за головуванням судді Наталії Тімошенко, прийняв рішення відмовити прокуратурі у клопотанні щодо домашнього арешту підозрюваного. Прокуратура буде оскаржувати це рішення у Апеляційному суді Полтавської області.

Нагадаємо, що в червні цього року лісосмуги поруч Федунки випилювали також працівники Укравтодору:


Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар