пʼятницю, 22 червня 2018 р.

ШИШАЧЧИНА - ЦЕНТР ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА УКРАЇНИ

Сьогодні на території ПП «Агроекологія» в Шишацькому районі відзначили День органічного поля та 40-річчя органічного землеробства в Україні.

Мета заходу - посилити довіру до органічного сільського господарства, підвищити ефективність існуючих аграрних виробників. Зустріч присвячена ключовому виклику в органічному землеробстві — поживність ґрунту.

Сюди з’їхалися українські та закордонні представники аграрного бізнесу. Вони ділилися досвідом, знайомилися з технікою, спілкувалися з органічними виробниками Полтавщини.


Підприємство «Агроекологія» — центр органічного землеробства в Україні. Тут отримують високоякісну екологічно чисту продукцію вже 40 років. Завдяки цьому господарству, Україна святкує вже 40 років органічного землеробства.


На заході пройшла виставка техніки, яку використовують для органічного землеробства. Працівники та фахівці підприємства розповіли про роботу кожного із приладів. Це - культиватор для передпосівного обробітку та закриття вологи, культиватор для основного обробітку, просапний культиватор, універсальний посівний комплекс тощо. Учасники побачили ефективність роботи органічних технологій, отримали комунікацію з органічними виробниками.

Захід провели за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO,) в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні».


Довідка: ПП «Агроекологія» розташоване на землях Шишацького та Зіньківського районів Полтавської області. Господарювання ведеться на площі 8 тис. га. Це - найбільше в Україні підприємство, яке працює виключно за технологіями органічного землеробства. Понад три десятиліття тому тут повністю відмовилися від застосування гербіцидів, пестицидів, мінеральних добрив, що дозволяє отримувати високоякісну екологічно чисту продукцію.

Підприємство має розвинуте рослинництво і високопродуктивне молочне стадо. На полях «Агроекології» отримують високі урожаї озимої пшениці, гречки, вівса, ячменю, соняшнику, кукурудзи, із зерна яких виробляють крупи та борошно. Тваринництво повністю забезпечене екологічно чистими кормами власного виробництва. Підприємство сертифіковане як виробник молока для дитячого харчування, а також атестоване як племінний завод з розведення української червоно-рябої молочної породи ВРХ.

Немає коментарів:

Дописати коментар