понеділок, 4 червня 2018 р.

ШИШАЦЬКУ ШКОЛУ РЕМОНТУВАТИМЕ НЕДОБРОСОВІСНЕ ПІДПРИЄМСТВО

Кримінальна справа за розтрату тендерних коштів, невиконані зобов'язання, податковий борг, виконавче провадження щодо боргу перед іншим підприємством - знайомтесь: ТОВ "Грифон Груп" - ймовірний виконавець реконструкції Шишацької опорної школи ім. В.І. Вернадського.


За інформацію сайту Prozorro, у тендері на капітальний ремонт будівель Шишацької опорної школи імені В.І. Вернадського, взяли участь два київські підприємства - ТОВ "Алексдом" і ТОВ "Грифон Груп". 

Відповідно протоколу розкриття, переможцем тендеру визначили ТОВ "Грифон Груп", яке запропонувало виконати роботи за 5 916 142,85 грн. Пропозиція ТОВ "Алексдом" була на 591 485,71 грн меншою - 5 324 657,14 грн.

ТОВ "Грифон Груп" зареєстроване у Києві за адресою: вул. Філатова, буд. 10а, оф. 2/20. Це - багатоквартирний житловий будинок, але за цією адресою зареєстровано кілька сотень підприємств.

www.google.com.ua/maps

Директором і власником ТОВ "Грифон Груп" є Андрій Віталійович Дяченко. У відкритих даних є домашня адреса керівника - м. Донецьк, вул. Тельмана, 16а.

За матеріалами аналітичної платформи "YouСontrol", ТОВ «Грифон Груп» має податковий борг, мінімум, 32 000 грн.


Також відомо, що ТОВ «Грифон Груп» є боржником перед ТОВ «Ексіс Індастріз». Сума боргу складає 190 000 грн. Дані підверджуються Рішенням Господарського суду міста Києва від 27.11.2017 та відкритим виконавчим провадженням №56046094 від 23.03.2018 року.


Відповідно даних реєстру судових рішень, ТОВ "Грифон Груп" є фігурантом кримінального провадження №12017110250000348, внесеного до ЄРДР 07.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).


За матеріалами досудового розслідування відомо, що ТОВ "Грифон Груп" 2016 року уклало з Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської ОДА договір про будівництво котельні Острівської ЗОШ та договір щодо реконструкції котельні Савинецького НВК Рокитнянського р-ну Київської області на загальну суму 2 047 176,86 та 1 294 343,10 грн. відповідно.

За результатами аналізу інформації щодо руху коштів по єдиному казначейському рахунку встановлено, що Департамент РР ЖКГ Київської ОДА здійснив перерахунки грошових коштів за виконання робіт на рахунок ТОВ «Грифон Груп».

А, відповідно експертних звітів ДП ДНД та ПВІ «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ», щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, виявлено, що зобов'язання виконані не в повному обсязі, з порушенням технологічних, технічних та будівельних норм та вимог.

Слідство ще триває. 


Тож, чим мотивується конкурсна комісія, даючи право підприємству з такою злочинною історією довіряти відповідальний ремонт важливого закладу освіти, невідомо. До того ж, конкурент по тендеру - компанія ТОВ "Алексдом" не має такої кримінальної історії і готові були виконати ці ж роботи на півмільйона гривень дешевше!

Читайте також: 
* Оголошений новий тендер на ремонт Шишацької школи
Хто реконструюватиме Шишацьку школу імені Вернадського

Немає коментарів:

Дописати коментар