четвер, 21 червня 2018 р.

УЧЕНИЦЯ З ТИЩЕНКІВ ЗДОБУЛА ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПЛАКАТІВ ВІД ПОСОЛЬСТВА ЛИТВИ

Учениця Великобузівського НВК Юлія Рибченко виграла гран-прі конкурсу плакатів, присвяченого 100-річчю державності Литви та здобула можливість відвідати прибалтійську країну.


Ми вже розповідали, що восени 2017 року учениця 8 класу Великобузівського навчально-виховного комплексу Юлія Рибченко стала переможницею Всеукраїнських конкурсів рефератів, оголошених Посольствами Республіки Індонезія та Литовської Республіки в Україні. На цьому Юлія не зупинилися, і взяла участь у оголошеному посольством Литви конкурсі плакатів, де також здобула гран-прі.

9 червня 2018 року у Кременчуці пройшло засідання журі конкурсу плакатів, присвяченого 100-річчю державності Литви. Даний конкурс – це ювілейний 80-й захід присвячений історії, географії та культурі іноземних країн. Проводився з ініціативи Повноважного Міністра Литовської Республіки в Україні пана Гвідаса Кєрушаускаса та директора КП «Кременчук Інвест» Андрія Мельника.

В конкурсі взяло участь більше 90 робіт з міста Кременчука, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Сумської, Кіровоградської областей. Свої роботи подавали школярі, студенти та вчителі.

Попередній розгляд робіт проводила робоча група, в яку входили викладачі образотворчого мистецтва, члени Спілки художників України та психологи.

Плакати, які подавалися на Конкурс, повинні нести інформацію про 100-річчя відновлення Державності Литви, відображати членство Литовської Республіки в Європейському Союзі та НАТО, досягнення Литовської Республіки, зв'язок Литви з Україною, містити історичні сюжети. Отримані роботи емоційно висловлювали ставлення молоді до історії Литви, литовсько-української дружби, краєвидів Литви.


Журі Конкурсу було сформовано з незалежних експертів. Ретельно розглянувши роботи, з урахуванням пропозицій експертів робочої групи переможцями конкурсу визнали наступних учасників:

ГРАН-ПРІ: 
- Катерина Красовська, 16 років, м. Кременчук, учениця кременчуцької ЗОШ №26;

ПЕРШЕ МІСЦЕ:
- Марина Блохіна, 16 років, м. Кременчук, учениця;
- Марина Науменко, 18 років, м. Кременчук, студентка Кременчуцького педагогічного коледжу ім.Макаренко;

19 червня 2018 року в Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу плакатів, були вручені дипломи і призи переможцям.



Журі визначило також 6 осіб, яких запросять до Литви: 
1) Рибченко Юлія, 14 років, с.Тищенки;
2) Науменко Катерина, 18 років, м.Кременчук;
3) Красовська Катерина, 16 років, м.Кременчук;
4) Блохіна Марина, 16 років, м.Кременчук;
5) Павленко Сергій Костянтинович, 51 рік, (викладач, учні якого надіслали найбільшу кількість конкурсних робіт);
6) Шацкіх Наталя, член журі, керівник делегації, начальник відділу соціально-культурних та міжнародних проектів КП «Кременчук Інвест».


Немає коментарів:

Дописати коментар