середу, 22 травня 2019 р.

ЯК ШИШАЦЬКА ГРОМАДА ВИКОРИСТАЄ КОШТИ ДЕРЖСУБВЕНЦІЇ

За кошти державної субвенції Шишацька громада ремонтуватиме дитсадок, тротуар у селищі, а також придбає шкільний автобус.


Ми вже повідомляли, що Шишацька об’єднана територіальна громада цього року отримає від Держбюджету 5 886 000 гривень на розвиток місцевої інфраструктури.

На 44-ій сесії селищної ради, яка відбулася 15 травня, депутати затвердили План соціально-економічного розвитку ОТГ на 2019 рік.

Перелік проектів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок держсубвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних тергромад, міститься у додатку 2А цього документу.

За кошти державної субвенції селищна рада планує реалізувати такі проекти:

- Придбання шкільного автобуса підвищеної пасажиромісткості для підвезення дітей до опорного закладу - 2 млн. грн.

- Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій ДНЗ «Ясочка» в селищі Шишаки - 2,8 млн. грн.

- Капітальний ремонт харчоблоку ДНЗ «Ясочка» - 800 тис. грн.

- Капітальний ремонт тротуару по вул. Кирила Осьмака у селищі Шишаки - 286 тис. грн.

Звертаємо увагу, що суми в додатку вказані у гривнях, хоча, насправді, йдеться про тисячі гривень.


Щодо придбання автобуса, то його має отримає опорна школа, а нині такою у громаді є одна - Шишацька школа ім. В.І. Вернадського. 

Нагадаємо, що автобуса вже давно потребує також Воскобійницька загальноосвітня школа. Нині у Воскобійниках дітей возять аварійним шкільним автобусом, у якому, навіть, протікає дах. Він експлуатується уже 13 років, не витримує навантаження на дорогах, постійно виходить із ладу, при цьому розвозить більше 80 дітей.

Останні три роки питання придбання  нового автобуса для Воскобійницької ЗОШ постійно піднімається на нарадах, сесії селищної ради, батьки учнів школи писали колективне звернення до голови Шишацької селищної ради. 

На жаль, про придбання автобуса для воскобійницьких дітей у планах селищної ради на 2019 рік не йдеться.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар