середу, 29 травня 2019 р.

ШИШАЦЬКИЙ ПРОЕКТ "ЖИТТЯ БЕЗ ВІДХОДІВ" ПЕРЕМІГ У ОБЛАСНОМУ КОНКУРСІ ЕКОІНІЦІАТИВ

Проект Шишацької селищної ради "Створення просвітницького простору "Життя без відходів" переміг у конкурсі Екологічних ініціатив Полтавської обласної ради.

Сьогодні конкурсна комісія оприлюднила 30 проектів-переможців

Реалізація проекту передбачається на базі Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради. Його відвідує понад сотня мешканців, у тому числі матусі з дітками, що приходять на дитячий майданчик на території Центру.


Створення просвітницького простору «Життя без відходів» має стати базою для навчання та поширення інформації про свідоме поводження з побутовими відходами. Також, на базі майбутнього просвітницького простору планується проведення навчань та майстер-класів на екологічну тематику для слухачів Університету третього віку, дітей, працівників та відвідувачів Центру надання соцпослуг.

Для реалізації проекту пропонується створити на території Центру місце для збору та сортування сміття, переробки органічних решток на гумус, збору вживаних речей для повторного використання, облаштування зони для відпочинку та проведення тренінгів.

Автор і менеджер проекту - завідувач відділення "Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю" комунальної установи "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" Юлія Володимирівна Михайлова.

Вартість реалізації проекту становить 100 000 грн, з яких половину надасть облрада з обласного бюджету.

У конкурсі брали участь ще два проекти з Шишаччини. Це - "СонЕкоSpace" - сонячний екологічний простір у Тищенках, авторства Юлії Рибченко, та Еколого-естетична локація села Михайлики Шишацького району, авторства Володимира Веклича.

Немає коментарів:

Дописати коментар