четвер, 30 травня 2019 р.

ЯКІСТЬ ЧИ КОРУПЦІЯ? НОВІ ПОДРОБИЦІ ПРО ТОВ "ПБС"

Стали відомі нові подробиці про власницю ТОВ "ПБС", яке претендує на капітальний ремонт автодороги "Великі Сорочинці - Ковалівка - Воскобійники - Михайлики" за 77,5 млн. грн. та її зв'язки з депутатами партії "УКРОП".

фото: Facebook

Ми вчора розповідали про ймовірного переможця тендерних торгів на капітальний ремонт автодороги "Великі Сорочинці - Ковалівка - Воскобійники - Михайлики" - ТОВ "ПБС", яке у змові з службовцями Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, виконуючи ремонти доріг у Закарпатті, заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 5 856 799 грн. Крім цього, використовували підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей, що дало можливість штучно завищувати валові витрати та виводити значні бюджетні кошти, для їх подальшого привласнення.

Автор розслідування Віталій В'юн опублікував дану статтю на своїй сторінці у Facebook. І після цього відкрилися нові факти про власників підприємства.

Раніше було відомо, що засновником товариства є Іванна Володимирівна Непик. Так, як аналітична платформа YouControl не вказала зв'язків підприємства з публічними особами, ми не придали значення додатковому розслідуванню. Проте пов'язані особи викрили самі себе.


У коментарі в соцмережі депутат обласної ради, голова фракції УКРОПу Сергій Соловей назвав наше розслідування "дурницями" і тегнув лідера УКРОПу - народного депутата Олександра Шевченка. Шевченко, у свою чергу, написав, що це "брехня".


Після цього, ми вирішили перевірити зв'язки представників УКРОПу з власниками ТОВ "ПБС". 

Виявилося, що Іванна Володимирівна Непик працювала, чи то і досі працює, на курорті "Буковель", який належить нардепу Олександру Шевченку. Також вона є бізнес-партнером його рідного брата - Віктора Шевченка. Разом вони є власниками ТОВ “Ресурсна компанія”. Подробиці про це можна прочитати у розслідуванні проекту "Наші Гроші". 


Крім цього, Іванна Непик є фігурантом антикорупційних розслідувань громадського руху "Чесно". Подробиці читайте за посиланням.


Тому, не дивно, чому депутати від УКРОПу захищають це підприємство. Якщо виявиться, що в Агенстві місцевих доріг Полтавської області працюють люди, пов'язані з представниками УКРОПу, тоді можна буде вважати, що цей тендер є чистої води договорняком.

Лідер обласного УКРОПу Сергій Соловей так прокоментував ситуацію: "Я на свої очі бачив, як вони працюють, і яка якість робіт. То якщо ці "не такі", то хто ж "такі"!?"

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар