середу, 18 грудня 2019 р.

У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПРОЄКТ РАЙОННОГО БЮДЖЕТУ НА 2020 РІК

Шишацька РДА обговорила підготований ними разом з апаратом райради проєкт районного бюджету на 2020 рік.


17 грудня 2019 року за головування голови Шишацької РДА Віктора Іваненка відбулася колегія та нарада у голови райдержадміністрації за участі голови районної ради Владислава Сафонова, керівників структурних підрозділів органу виконавчої влади та деяких керівників державних установ району.

Члени колегії та учасники засідання заслухали проєкт головного фінансового документу району - районний бюджет на 2020 рік, над яким працювала команда фахівців фінансового управління райдержадміністрації та головних розпорядників коштів.


Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Воротинцева представила, детально проаналізувавши, передбачувані надходження до районного бюджету та всі фінансові видатки на основні галузі соціальної сфери району, утримання установ і реалізацію Програм і заходів.

Особлива увага членів колегії була зосереджена на видатках по центральній районній лікарні.

Керівник фінансової установи райдержадміністрації проінформувала, що для безперебійного фінансування КНП «Центральна районна лікарня» потрібно близько 36 млн.грн. Фінансування медичного закладу від НСЗУ складає 10 млн.грн., а решту коштів потрібно закласти в бюджеті.

У зв’язку з тим, що фінансовий ресурс на 2020 рік обмежений, коштів на фінансування Центральної районної лікарні недостатньо - за попередніми підрахунками, їх вистачить лише на півроку за умови фінансування тільки з районного бюджету.

Члени консультативно-дорадчого органу висловили обурення і стурбованість, що Центральна районна лікарня протягом 4-х років не фінансується Шишацької об’єднаною територіальною громадою.

Чиновники нагадують керівництву Шишацької селищної ради, що 72,5 % жителів, які проживають на території Шишацької селищної ради, обслуговуються і лікуються в районній лікарні, і можуть залишитися без вкрай важливої медичної допомоги. 


У членів колегії також виникли питання щодо фінансування Шишацькою селищною радою ДЮСШ та КП «Шишацький стадіон», об’єктів, які розташовані на території ОТГ, але теж не отриують коштів з селищного бюджету.

Члени колегії ухвалили рішення звернутися до сесії селищної ради, щоб при затвердженні бюджету ОТГ, були враховані ці статті витрат. У РДА і райраді наголошують, що нерозуміння з боку керівництва ОТГ вкрай життєво-важливого питання приведе до знищення вторинної ланки медицини в районі - центральної районної лікарні.


Жодних цифр і фінансових показників проєкту районного бюджету, на жаль, райдержаміністрація за підсумками наради, не представила. На сайті районної ради документ теж відсутній. Складається враження, що чиновники готують бюджет для себе, а не для мешканців району.

Немає коментарів:

Дописати коментар