пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

НА РЕМОНТ ШКОЛИ У ШИШАКАХ ПОТРІБНО ЩЕ 44 МЛН. ГРИВЕНЬ

На завершення капітального ремонту Шишацької спеціалізованої школи імені В.І.Вернадського потрібно ще 44 мільйони гривень.


Минулого року ми розповідали, що капітальний ремонт Шишацької опорної школи ім. В.І. Вернадського здійснюватиме київське підприємство ТОВ "Соцпроектбуд", яке перемогло у тендері Департаменту будівництва, містобудування, архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА.

Відповідно укладеного Договору підряду №03-18/183 від 28 вересня 2018 року, капремонт школи мав бути виконаний до 30 квітня 2019 року за 10 850 000 грн. 

Проте, ремонт досі триває. Коштів не вистачило, тому учора, 5 грудня 2019 року обласний департамент оголосив новий тендер. Запропонована вартість робіт складає вже 43  873 658 гривень.


Нагадаємо, що перший тендер на ремонт школи у Шишаках за 5,8 млн. грн. оголосили у серпні 2017 року. Закупівля не відбулася. Тому, у вересені того ж року оголосили повторний тендер, у якому перемогло полтавське ТОВ "БСК Промбуд".

Тоді видання "Шишаччина" спільно з депутатом Шишацької районної ради Віталієм В'юном дослідили підприємство і виявили, що ТОВ "БСК Промбуд" існує лише на папері і є звичайною тендерною фірмою-прокладкою. 

Після опублікування нашим виданням цієї інформації і звернення депутата районної ради до обласного департаменту результати тендеру відмінили.

У третьому тендері, оголошеному в травні 2018 року, перемогло ТОВ "Грифон Груп". "Шишаччина" і Віталій В'юн виявили, що це підприємство є фігурантом кримінальної справи за розтрату тендерних коштів, має невиконані зобов'язання та податковий борги. 

Після опубліковання цієї інформації і звернення депутата райради до обласного депртаменту результати тендеру знову відмінили.

У серпні 2018 року в четвертому тендері на капітальний ремонт Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І.Вернадського перемогла київська компанія з чистою репутацією ТОВ "Соцпроектбуд". Вона й приступила до ремонтних робіт восени 2018 року.

Зараз оголошені пошуки нового підрядника, який має завершити повний капітальний ремонт школи за 43,9 млн. грн. 

Видання "Шишаччина" забезпечить публічність інформації щодо даного тендеру.

Довідка: Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського була відкрита у кінці ХІХ століття. 1988 року їй присвоїли ім'я академіка В. І. Вернадського, який жив і працював над своїми науковими роботами у Шишаках. 1997 року школа отримала статус спеціалізованої школи українознавчого профілю. Нині має статус опорної школи. 

Сьогодні у Шишацькій спеціалізованій школі ім. В.І.Вернадського навчається 394 учні і працює 78 співробітників. У школу підвозять 122 учні з 16 населених пунктів громади. Школа має три філії.

Читайте також:
Тендер на ремонт Шишацької школи відмінили

Немає коментарів:

Дописати коментар