четвер, 5 грудня 2019 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ПРАЦЮВАЛА МАСШТАБНА ЗЛОЧИННА СХЕБА ВИРОБНИЦТВА І ЗБУТУ ПАЛЬНОГО

Стали відомі результати обшуків на нафтопереробному підприємстві "Пасіпол" у селі Сагайдак Шишацького району та яку злочинну діяльність вела компанія.


"Шишаччина" повідомляла, що 1 листопада цього року представники Генпрокуратури та СБУ провели обшуки на нафтопереробному підприємстві "Пасіпол" у селі Сагайдак Шишацького району.


Генпрокуратура повідомила, що під час обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарські документи, які, ймовірно, були задіяні в схемі незаконного виробництва, зберігання і реалізації паливно-мастильних матеріалів, чорнові записи, носії інформації та майже 500 тисяч літрів палива.

За даними слідства, група посадових осіб ТОВ "Пасіпол" виготовляли і реалізовували бензин та дизельне пальне з незаконно видобутої сировини.

Прокуратура Полтавської області спільно з ДФС відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (підроблення офіційних документів), ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків) ККУ.


За версією слідчих, зловмисники ухилялися від сплати акцизного податку, використовуючи код товарної класифікації, який не відповідає виробленому товару.

Крім цього, нафтопродукти виготовляли неякісні, шляхом підмішування октанопідвищуючих домішків, які не відповідають стандартам ДСТУ. 

Щомісячний обсяг такої продукції становив майже 2 тис тонн.

Нелегальну продукцію вони реалізовували без сплати акцизу через підконтрольні АЗС у восьми областях України. За попередніми підрахунками, лише 2019 року незаконно виготовили та реалізували понад 20 тисяч тонн фальсифікованого пального.

По темі:
Генпрокуратура і СБУ провели обшук ТОВ "Пасіпол" у Сагайдаку

Без підтримки читачів існування нашого видання неможливе.
Реквізити для допомоги:
Приватбанк 4731 2191 0741 7101
Monobank 4441 1144 4254 8622

1 коментар: