четвер, 9 січня 2020 р.

У ЖОРЖІВСЬКІЙ ШКОЛІ ПОБУДУВАЛИ НОВУ ТЕПЛОГЕНЕРАТОРНУ

У Жоржівській загальноосвітній школі побудували нову теплогенераторну за підтримки "Агрофірми імені Довженка".


Взимку більшість видатків із Шишацького селищного бюджету витрачається на обігрів навчальних закладів. Як повідомила староста Жоржівського округу Лілія Бабич, у Жоржівській ЗОШ були найбільші витрати газу з розрахунку на одного учня. 

Будівля котельні розташовувалася далеко від школи, і на підземній магістралі були значні тепловтрати. Старі котли використовували надмірну кількість газу та вичерпували ресурс. 

Лілія Бабич

Селищна влада звернулася за допомогою до «Агрофірми «ім. Довженка», і компанія виділила кошти на чотири газові котли та будівництво нової теплогенераторної для школи.

Спеціалісти обстежили котельню і дійшли висновку, що вона застаріла й не підлягає ремонту. Газове господарство запропонувало зробити модульну теплогенераторну ближче до школи. 

Тут встановили чотири сучасних котли. Кожен з них має потужність 100 кВт і розрахований на опалювальну площу 1000 кв/метрів. На це знадобилося 496 тис. грн, які виділила агрофірма.



"До початку опалювального сезону теплогенераторну ввели в експлуатацію. Там встановили котли українського виробництва з італійською автоматикою, яка дозволяє ефективно використовувати природний газ", - зазначив директор Жоржівської школи Сергій Цьова.

Сергій Цьова

Нове обладнання підтримує задану температуру та регулює постачання енергоносія. Систему обслуговують два оператори. Раніше в опалювальний сезон працювали чотири людини, які цілодобово стежили за роботою котлів.

В аналогічний період минулого року у школі щодоби спалювали 250-280 кубів газу, а тепер - 100-120 кубометрів. Завдяки новому обладнанню зменшилося і використання електроенергії, адже в старій котельні додатково працювали дві насосні помпи, які перекачували воду по системі.

Протягом 3-4 років вартість котельні окупиться.


Упродовж багатьох років «Агрофірма «ім. Довженка» співпрацює з Шишацькою селищною радою. 2015 року у Жоржівській школі капітально відремонтували їдальню. Це приміщення використовують і як актову залу для свят.


Також на території села реконструювали ФАП: утеплили будівлю, перекрили дах, замінили котел. Торік на території парку біля Жоржівського будинку культури встановили літню сцену.



Немає коментарів:

Дописати коментар