вівторок, 14 січня 2020 р.

ДТЕК НАФТОГАЗ 2019 РОКУ ВИДОБУВ 1,66 МЛРД. КУБОМЕТРІВ ГАЗУ

2019 року ДТЕК Нафтогаз видобув 1,66 млрд. кубометрів природного газу.


ДТЕК Нафтогаз видобув 1,66 млрд кубометрів природного газу за 2019 рік, що на 0,66% перевищило обсяги видобутку попереднього року і стало новим рекордним показником як для компанії, так і для приватного сектору газовидобутку України.

Компанія збільшила видобуток завдяки введенню в експлуатацію нових високодебітних глибоких свердловин, проведенню заходів з інтенсифікації та застосуванню інноваційних технологій. 

Всього 2019 року ДТЕК Нафтогаз почав будівництво шести нових свердловин, три з яких були завершені бурінням в рекордно короткі терміни. 

Великим інвестиційним проектом 2019 року стало будівництво дотискних компресорних станцій на Семиренківському родовищі. Вони дозволять стабілізувати видобуток газу на об’єктах, що знаходяться в зрілій стадії розробки. 

Одним з важливих напрямів діяльності ДТЕК Нафтогаз стали цифровізація і впровадження інноваційних підходів, завдяки яким компанія змогла скоротити терміни буріння глибоких свердловин до 3,5 місяців і підвищила ефективність розробки діючих родовищ.

Компанія продовжує системно інвестувати у газовидобуток — 2019 року вкладення склали понад 3 млрд грн. Уже досягли нового історичного максимуму видобутку, завдяки впровадженню інноваційних технологій по всьому ланцгу виробництва — від геологорозвідки і буріння свердловин до інтенсифікації та будівництва сучасних інфраструктурних об’єктів. 

ДТЕК планує і далі нарощувати обсяги буріння і видобутку - у поточному році у планах ввести в експлуатацію не менше 6 нових глибоких свердловин, - повідомив Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз.


Довідка: ДТЕК Нафтогаз — найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. 

З 2013 року ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж у 3 рази.

2018 року капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування — 26 млрд грн. 

2019 року видобула 1,66 млрд куб.метрів природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній в Україні.

У ДТЕК працюють 70 тис. працівників. 100% компанії належать зареєстрованій на Кіпрі компанії SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Читайте також:
* ДТЕК Нафтогаз пробурив свердловину №75

Немає коментарів:

Дописати коментар